Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bettie serveert 1303 1536134628 35ht2s2jpf
Muziek

BETTIE SERVEERT

Een band met een uniek geluid

Bettie Serveert is al meer dan 25 jaar één van de onverwoestbare hoekstenen van de Nederlandse indie scene. In...

Lees verder
21:00
17.75

Bettie Serveert is al meer dan 25 jaar één van de onverwoestbare hoekstenen van de Nederlandse indie scene. Indie darlings zeggen ze dan in Engeland. En hier eigenlijk ook.

In 1992 debuteert de band met Palomine, een absolute klassieker in het genre. Bettie Serveert prijkt op alle grote festivalposters en gaat op tour met grootheden als Belly, Dinosaur Jr, Buffalo Tom, Superchunk, Come en Jeff Buckley. De Betties vallen op door hun internationale geluid en niet in het laatste geval vanwege de stem van Carol van Dijk. Toch al sterke composities krijgen door haar zang net een beetje meer. Het album klinkt nog altijd fris en is het startschot van nog veel meer moois.

Lamprey, Log 22, attagirl, Oh Mayhem, Damaged Good....

Het zijn maar enkele albums uit de indrukwekkende discografie van Bettie Serveert en er zit geen zwakke broeder tussen. Bettie Serveert is een band met een echt eigen geluid. Ze laveert al meer dan 25 jaar kundig langs alle stromingen en trends en is vooral zichzelf. Na zo veel tijd live spelen heb je als band ongetwijfeld alles gezien en meegemaakt maar het weerhoudt Bettie Serveert niet om nog altijd snoeihard ijzersterke liedjes te serveren tijdens optredens. Gelukkig vanavond alsnog in Enschede!

Wanneer

Prijzen
Entree€ 17.75
Contact

Metropool Enschede

Willem Wilminkplein 2

7511PG Enschede

Website Metropool

Route plannen

Locatiegegevens

1 Metropool Enschede
Willem Wilminkplein 2
7511PG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede