Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 190408 194234 35hxfxytvd 19 april
Muziek, Kinderen, Evenement

BIG BANG FESTIVAL 2020 (4+)

Een feestelijk festival voor iedereen vanaf 4 jaar.

Het BIG BANG Festival is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en klankkunst voor een jong publiek. BIG...

Lees verder

Het BIG BANG Festival is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en klankkunst voor een jong publiek. BIG BANG, 20 jaar geleden gestart en nu te zien in 13 steden 9 landen, van Ottawa naar Enschede. Het festival is met de EFFE Award voor beste en meest innovatieve jeugd festival van Europa.

Het internationale BIG BANG Festival leert je niks over muziek maar laat je er alles aan ontdekken. Bij BIG BANG hoor je hoe instrumenten kunnen klinken, maar ook dat er in de gekste dingen muziek zit. Je komt erachter dat je zelf muziek kunt bedenken en maken. Het Big Bang Festival is er voor iedereen (vanaf vier jaar), om de simpele reden dat iedereen ontvankelijk is voor muziek. Je bepaalt ter plekke je eigen route door dit muzikale labyrint. Je kunt concerten bijwonen, workshops volgen, een speurtocht maken langs verborgen muziekkamers of los gaan op installaties. Rustig of wild, een beetje bekend of juist avontuurlijk, klassiek of fanfare, zingen of springen, of dat allemaal: je beleeft BIG BANG zoals jij wilt. Doe jezelf en je oren een plezier en kom ook!

Liedjes met Worteltjes II - BIG BANG Festival - Zonzo Compagnie, vanaf 6 jaar
Een prachtige muzikale voorstelling verteld vanuit een groot Prentenboek. Een filosofisch sprookje met vragen zoals hoe lang duurt het voor we vergeten zijn Jan Van Outryve en Aline Goffin duiken opnieuw in het gigantische archief van ethnomusicoloog Alan Lomax: een eenvoudig, eerlijk en ontroerend concert.

Muziekkamers - BIG BANG Festival - Verschillende artiesten, vanaf 5 jaar
Een muzikale ontdekkingstocht langs drie mini-concerten op verborgen plekjes. De Muziekkamers zijn een spannend onderdeel van het BIG BANG Festival. Telkens weer levert deze muzikale ontdekkingstocht langs de verborgen kamers en vergeten hoekjes van de festivallocatie bijzondere verrassingen op. Achter de deuren van, kleedkamers, leslokalen, bibliotheken bezemruimtes, en kelders, wachten dit jaar weer enkele fantastische mini-voorstellingen op je. In de muziekkamers kom je het talent uit de regio tegen, nieuwe makers en of oude bekenden.

Spat 'Sonore - BIG BANG Festival - vanaf 4 jaar
Een bubbelbad vol wondere klanken onder een dak van blaasinstrumenten. Trompetten, tuba’s, trombones, … boven je hoofd uitgerekt en verweven tot een dak van blaasinstrumenten. Vijf machinisten komen dichterbij en toveren een wereld van wondere klanken tevoorschijn. Ze bedienen ventielen, blazen en zuchten, schrapen en tikken ritmes en klanken over je hoofd en naar elkaar. Je bevindt je in het hart van de klank, je wordt helemaal ondergedompeld in een geluidsbubbel. Liggend op je zachte kussen hoor je luchtmassa's, ondergrondse jungles, borrelende oceanen, exotische eilanden en een verre melodie. Een heel bijzondere ervaring.

Thelonious Monk - BIG BANG Festival - Zonzo Compagnie, vanaf 6 jaar
De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar het pianoklavier en raakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. Live muziek en videomapping betrekken je bij Thelonious experimenteerdrang en tonen je telkens weer nieuwe kantjes van deze boeiende muzikant. Spring mee op deze beboptrein met het “Genius of Modern Music” en kruip onder de huid van Thelonious. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit verzekerd! Voor iedereen vanaf 6 jaar.

Wanneer

19 april vanaf 12:00

Prijzen
Festival Kaart€ 15.00
Losse Kaarten€ 5.00
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

285