Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Biohacking 2198 1550478526 35hxcssapc t/m 6 maart

BIOHACKING

Interactieve lezing door Roland van Dierendonck.

Bouw je eigen biotech laboratorium! Veel domeinen in ons leven – zoals gezondheidszorg, voedsel en materialen ...

Lees verder
19:30
Gratis

Bouw je eigen biotech laboratorium! Veel domeinen in ons leven – zoals gezondheidszorg, voedsel en materialen – zijn afhankelijk van biotechnologische productieprocessen. Nu het ‘maken’ met biologie binnen ieders bereik komt, kunnen we eigen biomaterialen verbouwen en kennis en ervaring opdoen om kritisch naar deze ontwikkelingen te kijken.

Een belangrijke barrière om in de biotechnologie terecht te komen is dat laboratoriumapparatuur en protocollen onbetaalbaar of ontoegankelijk zijn. Maar wat als we onze eigen laboratoriumapparatuur zouden kunnen ontwerpen, bouwen, gebruiken en delen?

Roland van Dierendonck leidt de BioHack Academy – een programma van Waag – waarmee nieuwe open source laboratoriumapparatuur wordt geïntroduceerd. De deelnemers van de BioHack Academy leren bijv. eigen brandstof, voedsel, vezels, medicijnen, geurstoffen, schimmels en andere interessante biotech te maken. Tijdens dit event verkennen we de wereld van biohacking: Wat houdt biohacking in? Met welke tools wordt biohacking toegankelijk gemaakt voor iedereen? Roland van Dierendonck legt de principes uit van een open science-hardware en nodigt de deelnemers uit om een eigen laboratorium te bouwen.

Deze avond is onderdeel van een reeks van Bio–art–design–hacking events waarmee Tetem en Maker Festival Twente, samen met curator Agnieszka Anna Wołodźko de volgende vraag onderzoeken: Waarom spelen we met het leven? In deze reeks duiken we in de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van biotechnologie en levende materialen in aanloop naar de tentoonstelling Xenobodies in Mutation, van 29 aug. t/m 17 nov. 2019 te zien in Tetem.

Praktische informatie:
Dit event bestaat uit een lezing (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur) op twee verschillende locaties. Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.
Maximaal aantal deelnemers: 15
Voertaal: Engels

Aanmelden:
Op 6 maart in Tetem via: [email protected]

Wanneer

6 maart vanaf 19:30

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

www.tetem.nl

[email protected]

Bio Hack Academy Algae Workshop Latvia Photo Ivars Burtnieks
Bio Hack Petridish
Roland Van Dieronck Biohack Academy 3
Roland Van Dieronck Biohack Academy

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede