Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 190408 194032 35hxfxytpr t/m 5 maart
Kunst en cultuur

BLOEDBAND

Een voorstelling met broers en zussen.

Bloedband wordt gedanst door échte broers en zussen; Liam en Feadan McCall vormen één van deze koppels en krij...

Lees verder
19:00
7.50

Bloedband wordt gedanst door échte broers en zussen; Liam en Feadan McCall vormen één van deze koppels en krijgen partij van twee dansende zussen. Bloedband gaat over een relatie waarin je je leven lang wordt getest, scherp gehouden, uitgedaagd en opgevangen. Over imiteren en je afzetten. En over dat moment waarop je in woede uitroept: “volgens mij ben ik geadopteerd!”.

Als broer en zus ken je elkaar door en door. Maar ook jaloezie en concurrentie komen vaak boven borrelen. De ergernis als zij weer eens te slim uit de hoek komt, of als hij zichzelf moet bewijzen tegenover zijn vrienden. Broers en zussen moeten het met elkaar zien te rooien, in ieder geval die eerste twintig jaar. En hoe oud je ook bent, het kind komt altijd weer in je naar boven. Choreograaf Anne Suurendonk maakt een voorstelling met vier dansers over die bijzondere band.

Geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Bloedband gaat ook een binding aan met het jonge publiek: in verschillende voorstellingssteden is er een groot participatietraject in samenwerking met Bekijk‘t waarbij jongeren workshops volgen, de voorstelling bezoeken en zelf vertellen over de mooie, de bijzondere, maar ook de ingewikkelde kanten van hun broer en zus relaties. Filmfragmenten van die interviews worden vervolgens verwerkt in de voorstelling.

Wanneer

5 maart vanaf 19:00

Prijzen
Entree€ 7.50
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden