Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bonita avenue wandeling Enschede 2 maart en nog 2 dagen
Actief, Kunst en cultuur

BONITA AVENUE WANDELING

Het Enschede van Buwalda

Peter Buwalda’s Bonita Avenue speelt zich in Enschede af, de stad waar hij zelf lange tijd woonde en werkte. T...

Lees verder
Binnenstad
5.00

Peter Buwalda’s Bonita Avenue speelt zich in Enschede af, de stad waar hij zelf lange tijd woonde en werkte. Tien jaar na zijn succesroman is er nu ook een toneelstuk. Op zaterdag 12 februari en 5 maart kun je deze bezoeken in het Wilminktheater. Om van Enschede zelf het decor van dit toneelstuk te maken, kunnen belangstellenden eerst nog, onder begeleiding van een gids, de Bonita Avenue-wandeling maken, een tocht door het Enschede van Buwalda.

Waar in de Enschedese binnenstad woonde Joni? En waar liep de rector Sigerius van de Twentse universiteit bijna naakt door de straat? Ontdek het tijdens de tour door het Enschede van Peter Buwalda, voorafgaand aan de première van Bonita Avenue op 12 februari.

Deze wandeling (van een kleine 4 kilometer) komt langs de belangrijkste locaties van het boek, zoals De Heurne, De Vluchtestraat en Roombeek. Ook neemt de gids de deelnemers mee in een zoektocht naar Buwalda’s eigen verkenningen ten tijde van de Vuurwerkramp.

Garantie: deelnemers leren nieuwe feiten en zullen het boek en toneelstuk voor altijd anders lezen. Het is niet nodig om het verhaal al te kennen. Erna lezen of kijken werkt even goed.

De wandeling kost 5 euro per persoon. Dat is inclusief een kopje koffie onderweg. De wandeltochten zijn op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 februari van 16.00 tot 18.00 uur. Deze beginnen bij de ingang van het Wilminktheater, aan de zijde van het spoor. Aan een audiotourversie wordt gewerkt, zodat fans van het verhaal op eigen houtje de wandeling kunnen doen.

NB. Wanneer je al kaartjes voor de première van Bonita Avenue hebt gekocht, kun je een gratis kaartje voor de wandeling reserveren via 053-4858500.

Wanneer

2 maart

Ook op
donderdag 3 maart 2022 van 16:00 tot 18:00
zaterdag 5 maart 2022 van 16:00 tot 18:00

Prijzen
Entree€ 5.00
Locatie

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad
Oude Markt
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245