Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 190408 191801 35hxfxyryn t/m 17 januari
Muziek

BRAHMS, BRITTEN & BERNSTEIN

Met muziek van het Orkest van het Oosten.

Brahmsspecialist
De eerste keer dat Massimo Quarta bij het Orkest van het Oosten te gast was maakte hij een overrompelende indruk, onder meer met Brahms. De tweede keer stal hij de show als dirigent én als vioolsolist en weer stond er een Brahms-symfonie op het programma. Nu, de derde keer, leidt de chef het orkest in Brahms’ eersteling, een werk waar de componist meer dan twintig jaar mee geworsteld heeft, maar het resultaat mag er zijn. Bijna een uur lang samengebalde symfonische kracht, uitmondend in een weergaloze finale, met een grootse hymnische melodie die je niet gauw vergeet. Diezelfde kracht, maar dan in een geheel ander idioom en sfeer, is terug te vinden in de Four Sea Interludes uit Peter Grimes van Britten. In deze opera over het harde bestaan in een negentiende-eeuws armoedig Engels vissersdorpje, fungeren de tussenspelen als entr’actes, maar ook los in de concertzaal blijft de zeggingskracht van deze muziek onweerlegbaar.

Hommage voor fluit
Te midden van al deze symfonische muziek staat Bernsteins Halil, naar het Hebreeuwse woord voor fluit. Bernstein, zelf van Joodse afkomst, schreef deze indrukwekkende compositie voor fluit en orkest als hommage aan een Israëlische fluitist die als soldaat omkwam in de Jom Kippoer-oorlog van 1973. De intense fluitsolo zoekt zijn weg tussen de tonale en atonale klanken, als een contrast tussen een levenslustige jongeman en zijn tragische zinloze dood.

Soliste is Silvia Careddu, eerste fluitiste van de Wiener Philharmoniker en één van de meest toonaangevende Europese virtuozen op fluit.

Massimo Quarta Dirigent
Silvia Careddu Fluit
Benjamin Britten Four Sea Interludes uit Peter Grimes
Leonard Bernstein ‘Halil’
Johannes Brahms Symfonie nr. 1

Wanneer

17 januari vanaf 20:00

Prijzen
Entree jongeren€ 13.25
Entree 4e rang€ 13.25
Entree 3e rang€ 20.00
Entree 2e rang€ 27.50
Entree 1e rang€ 35.50
Entree toprang€ 42.50
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245