Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 190408 194058 35hxfxytqh 2 april 2022
Kunst en cultuur

BRUID TE KOOP! - PREMIÈRE (UITVERKOCHT)

Gebaseerd op de operette Prodaná nevěsta (Die verkaufte Braut) van Bedřich Smetana.

​Mařenka houdt van de knappe, straatarme Jeník. Haar ouders hebben echter huwelijksmakelaar Kezal in de arm ge...

Lees verder

​Mařenka houdt van de knappe, straatarme Jeník. Haar ouders hebben echter huwelijksmakelaar Kezal in de arm genomen die haar koppelt aan Vašek, de onaantrekkelijke zoon van boer Micha. Tot grote woede van Mařenka die het er uiteraard niet bij laat zitten…

Een volwassen sprookje vol seks en humor, in het Nederlands gezongen en gesproken: de Reisopera steekt Smetana’s operette Die verkaufte Braut in een eigentijdse nieuwe jas, met een bijna helemaal Nederlandse cast. De operette is ‘hertaald’ door Anne Lichthart.

Het meisje Mařenka houdt van de knappe, straatarme jongen Jeník. Haar ouders hebben echter andere plannen. Zij hebben de huwelijksmakelaar Kecal in de arm genomen om een huwelijkskandidaat voor hun dochter te vinden, die aan alle voorwaarden voldoet. De keuze valt op Vašek, de niet erg aantrekkelijke zoon van de rijke boer Tobias Micha. De woedende Mařenka bezoekt Vašek en praat hem een eventueel huwelijk uit zijn hoofd. Kecal koopt intussen Jeník om. Hij zal in ruil voor veel geld Mařenka laten gaan. Jeník heeft maar één voorwaarde: dat ze trouwt met de oudste zoon van Tobias Micha. Na de gebruikelijke grappige verwikkelingen blijkt Jeník uiteraard die lang verloren gewaande oudste zoon van Tobias Micha te zijn. Niet alleen kan hij nu met Mařenka trouwen, hij is ook nog eens rijk.

De Nederlandse Reisopera produceert met lef en vindingrijkheid geëngageerde operaproducties van topkwaliteit en reist daarmee langs de theaters in Nederland.

Gebaseerd op de operette Prodaná nevěsta (Die verkaufte Braut) van Bedřich Smetana.

* Nederlands gezongen met Nederlandse en Engelse boventitels

LET OP: i.v.m. de coronamaatregelen kun je online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat jouw huishouden uit meer dan 2 personen dan kun je contact opnemen met onze kassa via [email protected] Lees hier meer over onze maatregelen.

Wanneer

2 april 2022 vanaf 19:30

Prijzen
Entree jongeren€ 24.00
Entree 4e rang€ 25.00
Entree 3e rang€ 33.50
Entree 2e rang€ 45.00
Entree 1e rang€ 56.00
Contact

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245