Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
840x620 3908 1582109781 35i1y74x9j t/m 25 februari
Kunst en cultuur

CAMILLE BORIS LOJKINE

Krachtige biopic over de Franse fotografe Camille Lepage. Incl. nagesprek met fotograaf Leo de Jong.

​ In felrealistische scènes wordt de complexiteit van het conflict inzichtelijk, waarbij de filmmaker te alle...

Lees verder

​ In felrealistische scènes wordt de complexiteit van het conflict inzichtelijk, waarbij de filmmaker te allen tijde oog heeft voor de menselijke kracht om de moeilijkste situaties met waardigheid te trotseren.

Zonder een opdrachtgever arriveert de jonge, ambitieuze Camille in de Centraal Afrikaanse Republiek. Vol idealisme gelooft zij dat haar werk een verschil kan maken in een uitzichtloos conflict. Haar ongebreidelde energie brengt haar naar het hart van de oorlog, waar zij getuige is van de gevolgen van een strijd die het slechtste in mensen naar boven haalt.

In de film zijn foto’s te zien die Lepage zelf maakte. Het geeft het geheel een ongekend realistische inslag. Het natuurlijke acteerwerk van de uit veelal amateurs bestaande cast draagt daar nog verder aan bij. Regisseur Boris Lojkine toont daarmee een genuanceerd en overtuigend beeld van het conflict.

Nagesprek
In het nagesprek op 25 februari in Concordia gaat het onder andere over de vraag wat fotografen en filmers drijft om beelden te maken van een soms brute en gruwelijke werkelijkheid. Maar ook wat dat doet met ons, de mensen die die beelden zien. En of media-aandacht voor een conflictgebied niet ook betekent dat andere conflictgebieden, waar geen bevlogen fotografen of filmers zitten, vergeten worden. Worden we ons bewuster van wat er in de wereld loos is, of stompen we af en bekruipt ons het gevoel dat de ellende in de wereld te groot en onoverzichtelijk is om er iets mee te kunnen?

Te gast is de Enschedese fotograaf Leo de Jong die op latere leeftijd besloot zijn passie te volgen en als fotograaf afreisde naar steden, wijken en gebieden waar je je leven niet zeker bent.

Wanneer

25 februari vanaf 19:30

Prijzen
Entree€ 10.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website Concordia

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245