Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Campground Vliegveld Twente t/m 22 augustus
Evenement, Kinderen, Actief

CAMPGROUND TWENTE

Uniek kamperen op een verlaten militair vliegveld.

In de Koude Oorlog was Vliegveld Twente en het bunkerpark een strategische post die dag en nacht zwaar bewaakt...

Lees verder

In de Koude Oorlog was Vliegveld Twente en het bunkerpark een strategische post die dag en nacht zwaar bewaakt was. Van 23 april tot en met het einde van de zomervakantie wordt deze unieke locatie omgetoverd tot Nederlands meest spannende Campground met als thema: De Koude Oorlog.

De aankomende maanden staat het Vliegveld Twente in het teken van Nederlands meest spannende Campground. Deze unieke Campground biedt veel avontuur voor jongens en meisjes en alle leeftijden. Van lasergamen, tot een escape kist tot aan verschillende tochten. Daarnaast is er een heerlijk foodconcept, want ontbijt en foodtruck diner kun je goedkoop en all-in bijboeken. En elke avond is er natuurlijk een vuurplek om nog even van de dag na te genieten. Een unieke plek om te slapen, want normaal mag je hier helemaal niet komen! De Campground ligt midden in de natuur met verschillende mooie wandel- en fietsroutes in de buurt.

De Koude Oorlog en Campground Twente

Tijdens de tweede wereldoorlog was Vliegveld Twenthe een zwaarbewaakte plek door de Duitse Luftwaffe. Niet lang daarna werden de gebouwen onbruikbaar gemaakt en het landschap van vliegveld Twenthe opnieuw ingericht. Op het bunkerpark kwamen zwaarbeveiligde bunkers voor de opslag van munitie voor tijdens de Koude Oorlog. Tientallen jaren later is de bunkerstrip niet meer in gebruik, maar staan er nog steeds de zwaarbeveiligde bunkers, vol begroeid met groen. Een spannende omgeving met veel historische verhalen. En nu maken we deze historische bunkerstrip klaar voor een unieke pop-up glamping met tientallen tenten, Campground Twente. We laten de historische setting in zijn waarde, maar kleden het geheel aan met hippe glamping tenten, elke avond een sfeervol foodtruck festival, een gezellige vuurplek en bijpassende activiteiten.

Accommodaties

Er zijn vier verschillende soorten luxe tenten, vanaf 2 personen tot en met 8 personen. In totaal zijn er 83 tenten op het terrein. Ontbijt en foodtruck diners kun je erg goedkoop en all-in bijboeken.

Activiteiten

Tijdens jouw verblijf tijdens de weekenden, feestdagen en vakanties worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Neem deel aan bijzondere activiteiten zoals een potje nerf-gun of lasergame of een escape room in de hangar. De battle-arena staat klaar voor een spannend potje. Ook kun je op zoek naar mijnen in de zandbak en worden er leuke dag- en nachttochten met historische verhalen georganiseerd. Ken je jachtseizoen? Doe mee en vind de ontsnapte soldaat!

COVID-19

Deze Campground is volledig coronaproof. Bij alles wat er wordt georganiseerd houden ze zich aan alle huidige richtlijnen.

Campground Twente wordt mede mogelijk gemaakt door Glamp Outdoor Camp, Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie en Kibeco.

Wanneer

t/m 22 augustus

Contact

Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie

Vliegveldweg 345

7524PT Enschede

www.campgroundtwente.nl/

Boek nu
Campground Twente Enschede 16
Campground Twente Enschede 8 kleiner
Campground Twente Enschede 6 kleiner
Campground Twente Enschede 12
Campground Twente Enschede 1
Campground Twente Enschede 10
Campground Twente Enschede 7
Campground Twente Enschede 5
Campground Twente Enschede 3
Campground Twente Enschede 2
Campground Twente Enschede 1
Campground Twente Enschede 4 kleiner
Campground Twente Enschede 9

Route plannen

Locatiegegevens

1 Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie
Vliegveldweg 345
7524PT Enschede