Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Playbour City Engines Enschede t/m 7 maart
Kunst en cultuur, Digitaal

CHAPTER I: TRANSACTION PARTY

Ontdek het eerste hoofdstuk van Playbour City Engines waarin een groot deel van The Rodina's onderzoek naar de geschiedenis van speeltuinen wordt onthuld.

Je kunt ook de live recording volgen van Transaction Party in samenwerking met Yessica Deira waarin live playg...

Lees verder
01:00 - 23:59
Gratis

Je kunt ook de live recording volgen van Transaction Party in samenwerking met Yessica Deira waarin live playgrounds zijn verkocht die onderdeel gaan uitmaken van de virtuele tentoonstelling.

Playbour City Engines is de eerste online tentoonstelling gemaakt door ontwerpersduo The Rodina in opdracht van Tetem. In deze digitale playground ervaar je hoe werk en vrije tijd steeds meer in elkaar opgaan. De tentoonstelling onderzoekt dit schemergebied genaamd ‘playbour’ en hoe het spelen langzaam is verschoven van fysieke ruimtes (zoals straten en speeltuinen) naar de virtuele stad als speeltuin.

Op 17 juni werd het eerste hoofdstuk van Playbour City Engines onthuld tijdens de Transaction Party door The Rodina in samenwerking met visuele maker en DJ Yessica Deira. Deze live performance vond plaats in virtuele ruimtes van Tetem. Tijdens de Transaction Party – afgeleid van Pearl Parties op Facebook – zijn live playgrounds verkocht. Iedere verkochte playground wordt door The Rodina gedeeltelijk gebruikt voor de volgende fase van de tentoonstelling. De opbrengst is gegaan naar The Black Archives, Black Queer & Trans Resistance Netherlands en Fund of Single Mothers.

Playbour City Engines bouwt voort op het doorlopende onderzoek van The Rodina naar performativiteit in kunst en ontwerp en de vraag hoe we verbondenheid en gemeenschappelijkheid kunnen opbouwen via digitale platforms. Hoofdstuk I onthult een groot deel van The Rodina’s onderzoek naar de geschiedenis van speeltuinen.

Wanneer

t/m 7 maart

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info