Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Tolerance test Rijksmuseum Twenthe Enschede
      t/m 4 september
Kunst en cultuur

CHARLOTTE SCHLEIFFERT - TOLERANCE TEST

In de installatie Tolerance Test zijn de grillige en flamboyante fantasiewezens van de Rotterdamse kunstenaar Charlotte Schleiffert in een kring bijeengekomen.

Dat belooft wat. Gaat het om een rituele opvoering, een verbroederende samenkomst of draait het uit op een moo...

Lees verder
10:00 - 17:00
Gratis

Dat belooft wat. Gaat het om een rituele opvoering, een verbroederende samenkomst of draait het uit op een moordlustige knokpartij?

Tolerance Test is een bijzondere, eenmalige installatie die de zogenaamde large drawings van Charlotte Schleiffert indringend en hyperactueel voor het voetlicht brengt. Deze meer dan levensgrote large drawings worden bevolkt door hybride wezens: mensen die Schleiffert tegenkomt op straat, virtuoos gekruist met beroemheden van film of televisie of van foto’s in kranten en tijdschriften. Het zijn groteske types, die worden geboren uit collages van tijden, stijlen, culturen en geslachten.

Theatrale presentatie

Het is twintig jaar geleden dat Schleiffert haar de eerste hybrid op papier zetten en sindsdien heeft ze een indrukwekkend aantal van bijna tachtig large drawings geproduceerd. In Tolerance Test zijn Schleifferts fantasiewezens voor het eerst in een kring bijeengekomen. De installatie bestaat uit een selectie large drawings – sommige meer dan 3,5 meter hoog − in kringopstelling, die bezoekers vanuit het midden bekijken. De werken worden gepresenteerd met licht en verhaal: licht om de blik van de kijker te richten en verhaal om de wezens een stem geven, individueel en als groep.

Wanneer

za 18 jun. 2022 t/m zo 4 sep. 2022 t/m 4 september van 10:00 tot 17:00

Prijzen
Volwassenen€ 15.00
CJP & studenten buiten Enschede€ 7.00
Museumkaart/Bankgiro/Familiejaarkaart/jongeren t/m 17 jaar/studenten uit EnschedeGratis
Locatie

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129-131

7514BP Enschede

Website evenement

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514BP Enschede