Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Cold case 2770 1555062113 35hxg0aui3 t/m 15 april
Kunst en cultuur

COLD CASE HAMMARSKJÖLD

Opzienbarende zoektocht naar het neerstorten van het vliegtuig van VN-secretaris-generaal Hammarskjöld.

Volg regisseur Mads Brügger in zijn opzienbarende zoektocht naar het lot van VN-secretaris-generaal Dag Hammar...

Lees verder

Volg regisseur Mads Brügger in zijn opzienbarende zoektocht naar het lot van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld, wiens vliegtuig in 1961 onder verdachte omstandigheden neerstortte..

In de nacht van 16 september 1961 stort het vliegtuig van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld onder verdachte omstandigheden neer in de Britse kolonie Noord-Rhodesië. De Zweedse Hammarskjöld pleitte voor de onafhankelijkheid van Congo en had zich daarmee onpopulair gemaakt bij de koloniale westerse grootmachten. De crash leidde tot een van de meest mysterieuze moordcomplotten uit de recente geschiedenis.

Meer dan vijftig jaar later gaat de Deense filmmaker, journalist en provocateur Mads Brügger (The Ambassador) op onderzoek om voor eens en altijd de waarheid te achterhalen van deze cold case. Zou Hammarskjöld vermoord zijn door machtige politieke tegenstanders? En wie liet de schoppenaas death card achter op zijn lichaam?

Gekleed in een wit safari-uniform zoekt de eigenzinnige Brügger samen met de Zweedse privédetective Göran Bjorkdahl naar vliegtuigresten, interviewen ze niet eerder gehoorde getuigen en duiken ze in de archieven. Het duo stuit echter op veel verzet en gesloten deuren en belandt in een web van bedrog en verraad. Maar dan komt het tweetal iets op het spoor dat veel groter is dan de moord op een VN-secretaris…

BE/DK/NO/ZWE, 2019, 128 min, Engels gesproken Nederlands ondertiteld.

Wanneer

15 april vanaf 19:30

Prijzen
Entree€ 9.50
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245