Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Concert t/m 25 november
Muziek

CONCERT IN DE VORM VAN EEN PEER

Typisch voor Nederlands Blazers Ensemble.

Concert in de vorm van een peer. Dat is wel een heel bijzondere naam voor een concert. De titel is afkomstig v...

Lees verder
20:00
17.50

Concert in de vorm van een peer. Dat is wel een heel bijzondere naam voor een concert. De titel is afkomstig van het Nederlands Blazers Ensemble dat in de Grote Kerk muziek van Erik Satie speelt. Dat doet het ensemble in bewerkingen van Micha Hamel en Vincent van Warmerdam en korte absurdistische films van jonge filmmakers.

Concert in de vorm van een peer is een voorstelling over het leven van de componist Erik Satie, meester van het absurdisme, maar ook meester van de meest intieme, sensitieve muziek. Met zijn tegen de haren in strijkende eigenzinnigheid was Satie de held van jonge componisten en kunstenaars in Parijs rond 1900. Zo werkte hij met de schilder Pablo Picasso en met Sergej Diaghilev, oprichter van de Ballets Russes. Creatievelingen ondersteunden elkaar met hun ideeën en activiteiten.

Het Nederlands Blazers Ensemble wil die dynamiek weer tot leven brengen in een voorstelling in de geest van Satie, met de ogen en oren van hedendaagse kunstenaars. Zo is Saties muziek bewerkt door componisten als Micha Hamel en Vincent van Warmerdam. Er zijn korte absurdistische films te zien van jonge filmmakers.

Het wordt een typisch NBE-programma, met prachtige arrangementen, film, teksten, veel op het verkeerde been en veel humor.

Wanneer

vr 25 nov. 2022 t/m vr 25 nov. 2022 25 november vanaf 20:00

Prijzen
Normaal tarief€ 24.50
Jeugd/Jongeren€ 17.50
Locatie

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245