Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
26 maart
Muziek, Kunst en cultuur

CONCERT VESPERS RACHMANINOV

Kamerkoor Canteklaer en Kamerkoor Arte Vocale o.l.v. Jurriaan Poesse

De Rachmaninov ‘Vespers’ (opus 37, 1915) staat centraal in de twee concerten die de kamerkoren Arte Vocale uit...

Lees verder
20:00 - 21:15
12.50

De Rachmaninov ‘Vespers’ (opus 37, 1915) staat centraal in de twee concerten die de kamerkoren Arte Vocale uit Hengelo en Canteklaer uit Enschede gezamenlijk zullen gaan uitvoeren.

De Vespers van Rachmaninov: prachtige, indrukwekkende en troostrijke muziek, waarin die zo kenmerkende klank van diepe bassen en contrasterende hoge stemmen van de traditionele Russische kerkmuziek hoorbaar is.

De teksten van deze Vespers zijn liturgische teksten uit de Russisch-orthodoxe kerk in het kerk-Slavisch, vergelijkbaar met ons kerk-Latijn. De klanken en teksten tezamen ademen een ongekende troost en rust uit.

De huidige situatie in Oekraïne geeft deze muziek een nog intensere lading mee, mede door de parallel met de levensgeschiedenis van componist en pianist Rachmaninov. Hij moest in 1917 met zijn gezin vluchten voor het heersende regime en de gewelddadige oorlog die volgde op de Russische revolutie in zijn moederland Rusland, waarnaar hij nooit meer is teruggekeerd.

Wil jij in deze tijd van onrust mee laten nemen door de troost en rust van deze prachtige muziek? Kom dan naar het concert op 26 maart a.s. in de Ontmoetingskerk in Enschede.

Wanneer

26 maart

Prijzen
Voorverkoop€ 12.50
Kassa€ 15.00
Locatie

Ontmoetingskerk

Varviksingel 139

7512 EK Enschede

053 431 1568

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Ontmoetingskerk
Varviksingel 139
7512 EK Enschede