Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Ziemijdoen 1819 1542877863 35ht6d9mk5
Kunst en cultuur

CONCORDIA PRESENTEERT FILMPROGRAMMA IN SAMENWERKING MET AVELEIJN

Zorginstelling Aveleijn bestaat 50 jaar en viert dat met onder meer een filmfestival in samenwerking met Concordia. Vanaf 23 november worden films getoond rondom het jubileumthema ‘Wereld zonder verschil’.

Op vrijdagavond 23 november staat de film The Grown-Ups op het programma, een ontroerend Chileens portret over vier veertigers met het syndroom van Down. Al veertig jaar gaan Anita, Rita, Ricardo en Andrés naar een school voor mensen met het syndroom van Down. Na al die jaren begint het veilige en vertrouwde te vervelen. Maar de maatschappij waarin ze leven is niet ingericht op hun verlangen naar meer zelfstandigheid.

Zondagmiddag 25 november is Het Syndicaat te zien, gemaakt door de 29-jarige Thomas Verlaek. Thomas is kunstenaar bij Aveleijns dagbestedingslocatie ’t Meera in Enschede. In deze speelfilm staat de strijd tussen de politie en een criminele organisatie centraal. Het is een bloedstollend schaakspel tussen goed en kwaad. Deze film is gratis te bezoeken, kaartjes boeken is wel gewenst.

Op maandagavond 26 november wordt in samenwerking met Cinementaal de documentaire Zie Mij Doen vertoond, in aanwezigheid van de Vlaamse filmmaakster Klara van Es. Van Es maakte een poëtisch portret over de dagelijkse bezigheden in een zorgcentrum voor mensen met een mentale beperking. Dankzij haar film kan je als kijker een blik in hun gedachten en emoties krijgen. Na afloop van de film leidt Willem den Hartog, voorzitter van de Raad van Bestuur van Aveleijn, een nagesprek met Klara van Es en de zaal.

Tot slot is een week later, op maandag 3 december, de nieuwe documentaire van Nicolas Philibert, de maker van Être et Avoir, te zien. De Chaque Instant volgt een groep jonge studenten die beginnen aan een studie verpleegkunde. De film toont de hoogte- en dieptepunten van hun leerproces, waarin zij zich voorbereiden op grote verantwoordelijkheden.

Wanneer

vrijdag 23 november 2018 |

zondag 25 november 2018 |

maandag 26 november 2018 |

maandag 3 december 2018 |

Prijzen
Entree Het SyndicaatGratis
Entree Zie Mij Doen€ 5.00
Entree The Grown-Ups€ 5.00
Entree De Chaque Instant€ 9.50
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

293
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer