Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
James Oesi Enschede 30 mei
Muziek

CONTRABAS CONCERT

Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld.

James Oesi richt zich als een van de weinigen op de bas als solo-instrument.

Lees verder
12:30 - 13:30
10.00

James Oesi richt zich als een van de weinigen op de bas als solo-instrument.

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals Huddersfield Music Festival (UK), het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). Ook tourde James in Zuid Afrika en Frankrijk en speelde hij met Zuid Afrikaans legende Abdullah Ibrahim op North Sea Jazz Festival.

James Oesi is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Op1, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. NRC Handelsblad, Trouw en Luister publiceren uitgebreide interviews met Oesi, en Classic FM UK Featured zijn video van Luciano Berio’s Psy.

James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival – het enige festival ter wereld waar de bas centraal staat. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern.

Wanneer

30 mei van 12:30 tot 13:30

Prijzen
Entree€ 10.00
Locatie

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245