Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Lauren Mc Carthy Follower 35hsr5k6hr

COUNTING DIGITAL SHEEP

Het programma bestaat uit een rondleiding en de workshop SafetyPop, waarin leerlingen met behulp van Prototyping on Paper een App maken rondom veiligheid.

04:19 - 17:00
Gratis

Veiligheid is een actueel thema dat dagelijks onderwerp is van nieuws en gesprek. In de afgelopen jaren zijn er vele gebeurtenissen geweest waarbij de veiligheid van burgers en professionals in publieke gebouwen en de openbare ruimte in het geding was. Daarbij gaat het om daadwerkelijk incidenten, maar ook om een gevoel van onveiligheid. Denk aan situaties waarin omstanders en betrokkenen agressie toonden tegen brandweer- en ambulancepersoneel, maar ook aan de vele krantenartikelen over hinderlijk gedrag door hangjongeren, zwerfvuil, hondenpoep en parkeerontheffing. Daar waar sprake is van onveilige situaties reageert een overheid of de sector vaak met camera’s, lik-op-stuk-beleid of samenscholingsverboden. Ondanks deze ingrepen blijft de ‘omgeving’ voor betrokkenen vaak onveilig (voelen).

Tetem en het lectoraat Digitalisering & Veiligheid van Avans Hogeschool in Den Bosch onderzoeken in een tentoonstelling in hoeverre en op welke manier kunst een bijdrage kan leveren op het gebied van (sociale) veiligheid. De tentoonstelling is samengesteld door curator ViolaVirus en is achtereenvolgens op beide locaties te zien: begin 2018 in Tetem en eind 2018 in Den Bosch.

In Counting Digital Sheep toont ViolaVirus werken van kunstenaars en designers die het thema vanuit verschillende perspectieven belichten. Welke ervaringen over veiligheid zijn universeel? Welke sociale aspecten en maatregelen zouden kunnen bijdragen aan een ander gebruik van de openbare ruimte en daarmee van invloed kunnen zijn op ons gevoel van veiligheid? Zijn er ruimtelijke of digitale maatregelen die een bijdrage kunnen leveren aan sociale veiligheid?

Alle deelnemende kunstenaars en het openingsprogramma worden binnenkort bekend gemaakt.

Wanneer

donderdag 8 februari 2018 | - 17:00

EntreeprijsGratis
Contact

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede