Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Crazysunday 1888 1543832453 35ht7phz07
Muziek

CRAZY SUNDAY

Een muziekmiddag waarbij 2 bands hun muziek ten gehore brengen

Zeer gevarieerd programma van swingende sixties en seventies muziek tot raggende rock shows, disco of jazz

Lees verder
15:30 - 20:00
7.50

Zeer gevarieerd programma van swingende sixties en seventies muziek tot raggende rock shows, disco of jazz

De line-up

St. John’s Family

Real Old Soul from the sixties!, daar staan de 12 muzikanten van de St. Johns Family graag voor op de bühne. Deze soulband is ontstaan in de jaren 60 in Enschede. Behalve uit de ritmesectie bestaat de St. Johns Family uit een 6-koppige blazerssectie en de beste soulzanger, een kruising tussen James Brown en Otis Redding. Met een overdosis enthousiasme en plezier neemt de band het soulminnend publiek mee naar de oude soul van Wilson Pickett, James Brown, Sam & Dave, Salomon Burke, Arthur Conley en Otis Redding.

The Indeeds

Halverwege de zestiger jaren zochten Henny Schiphauwer en Jan le Loux ( nu voorzitter Textielbeat) een drummer om samen een bandje te beginnen. Op een zaterdagmiddag werd er een afspraak gepland met een zekere Herman Cousijnsen die was voorgesteld via een vriend. De eerste indruk was al direct goed want de haarlengte van Herman had al het niveau van de lengte van groepen als Q65 en Outsiders.

The Indeeds was een feit. Met allerlei hulpmiddelen werd hard aan het imago gewerkt. Broeken en overhemden werden ingenaaid en stickers en foto´s driftig verspreid. Het eerste optreden van The Indeeds vond plaats op 04 Maart 1967. Daarvoor werd er flink gerepeteerd in de slaapkamer aan de Minkmaatstraat. Inmiddels was Anne Nijboer en iets later Hans Trentelman van de partij. Het repertoire bestond uit nummers van Them, John Mayall , Cuby, Q65 en Outsiders. Zelfs een heuse Manager ontbrak niet. Eerst Jan v.d. Wetering en later, een Duitser, genaamd Günter Dieker.

Hoogtepunten zijn een eerste prijs op een talentenjacht ten behoeve van 100-jaar Metaalstad te Hengelo. Een optreden in Vierhouten (Gld), op een van de grootste campings indertijd, mag tevens als een bijzondere ervaring worden beschouwd. De muzikale kunsten vertonen voor een westers publiek is toch weer wat anders dan spelen in het clubhuiscircuit in Enschede.

Wanneer

Prijzen
Entree€ 7.50
Entree + warm en koud buffet€ 15.00
Contact

Mystiek Theater

Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)

7521 BE Enschede

06-24589331

Route plannen

Locatiegegevens

1 Mystiek Theater
Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)
7521 BE Enschede

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer