Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Culturele Zondag Er was eens 3523 1570113070 35hxps72so t/m 3 november
Kunst en cultuur, Evenement

CULTURELE ZONDAG

Deze editie van de Culturele Zondag heeft als thema Er Was Eens.

Deze vierde editie van de Culturele Zondag in 2019.

Lees verder
Binnenstad
12:00 - 17:00
Gratis

Deze vierde editie van de Culturele Zondag in 2019.

Thema Er Was Eens
Er was eens… zo beginnen negen van de tien sprookjes. Binnen dit thema kunnen muzikanten theatermakers en kunstenaars hun eigen ‘verhaal vertellen’ in zang, muziek, dans en kunst. Dat kan bijvoorbeeld een sprookje zijn, een lied of verhaal gebaseerd op iets van vroeger, of van een (liedjes/toneel)schrijver die ooit eens heeft geleefd of nu nog onder ons is. Het mag waar zijn of bedacht (sprookjes, fantasy), alles is mogelijk binnen dit thema…

Kinderen kunnen in hun mooiste sprookjeskleren om 12.30 uur naar de Theatermakerij in de Performance Factory in Enschede komen. Daar worden ze geschminkt en leren ze een lopend dansje en dan vertrekt de optocht om 13.30 uur naar het centrum. De optocht gaat door de Heurne en een deel van de Langestraat. Dat zijn de locaties van deze Culturele Zondag-editie. De tocht wordt twee keer gelopen en eindigt tegen 14.30 uur bij de Theatermakerij.

Kinderen kunnen zich verkleden als bekende of onbekende sprookjesfiguren óf als fantasiefiguur zoals Spiderman of een eenhoorn. Verkleed komen als iemand van vroegere tijden kan ook. Bijvoorbeeld als prinses, ridder of ga als een bekend persoon uit de geschiedenis zoals Robin Hood of Cleopatra. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gratis, onder begeleiding van een ouder of volwassen begeleider, meedoen met de optocht. Ook ouders/begeleiders kunnen verkleed meelopen.

Opgeven kan tot uiterlijk 22 oktober via [email protected] En geef daarbij aan met hoeveel kinderen en volwassen je wilt komen. Er is een maximaal aantal mensen dat mee kan lopen, dus geef je snel op.


Wanneer

3 november van 12:00 tot 17:00

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

www.culturelezondagenschede.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad
Oude Markt
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245