Favorieten
Nederlands
Sluiten
Culturele Zondag Zilverfestival Landscape Small Foto Door Tessa Wiegerinck Rechthoek Website 609 1524753193 4 november 2018
Kunst & cultuur, Evenement,

CULTURELE ZONDAG

Tijdens deze editie van de culturele zondag is er als thema: Zilverfestival. Kom naar de Oude Markt en geniet mee!

Een dag voor en door actieve 55-plussers.

Lees verder
12:00 - 17:00
Gratis

Een dag voor en door actieve 55-plussers.

Op 4 november wordt voor de 3e keer een Culturele Zondag gehouden met als thema Het Zilverfestival. Tijdens dit gratis festival staan de culturele activiteiten van 55plus-en oudere generaties centraal. Zij treden op, exposeren of geven workshops op diverse plekken in de binnenstad. 

Met o.a. in De Tor muzikale optredens – van Americana tot folkrock - en een tangoworkshop van tangomeester Walter Gonzales uit Buenos Aires! 

Er zijn optredens in de centrale festivaltent op de Oude Markt, in de Jacobuskerk, bij Café CP en in de Bibliotheek is er een uitgebreid programma. Doe bijvoorbeeld mee met de workshop Stamboom Maken door twee generaties of kom naar de lezing over de Dolle Mina’s en Muziek & Zingeving. 
Op meerdere plekken in de Bibliotheek zijn er exposities, o.a. over Enschede toen en nu en een expositie met schilderijen van leden van de Stichting 55Plus. Ook in de Klanderij zijn er diverse optredens van folklore- en volksdansgroepen. 

Het Zilverfestival wordt sinds 2014 om het jaar gehouden. Tijdens de editie van 2014 en 2016 werd er gedanst, stevig gerockt, zeemansliederen gezongen, sjaals gebreid en er werden vele schilderijen en foto’s geëxposeerd. 

Het programma

Download hier deel 1 en deel 2

Wanneer

zondag 4 november 2018 | 12:00 - 17:00

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Oude Markt

Oude Markt 1

7511 GA Enschede

www.culturelezondagenschede.nl/

Route plannen

1 Oude Markt

Q-Park Enschede
Van Loenshof 148
7511 NM Enschede