Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Da te nema 1515 1538992259 35ht4heie6
Muziek

DA TE NEMA - LUKIC

Een nieuw programma van het Balkan- en zigeunerkwartet rond zanger/gitarist Mile Lukić. Muziek die je recht in het hart raakt.

Het kwartet rond de Bosnische zanger/gitarist Mile Lukić dringt met dit nieuwe programma nog dieper tot de kern van de muziek die rechtstreeks van hart tot hart vloeit.

Da te nema is een afwisselend en meespelend programma met eigen muziek en parels uit de mediterrane, Balkan- en zigeunermuziek. Tussen de muziek door worden verhalen verteld; soms sprookjesachtig, soms hilarisch en scherpzinnig. Het repertoire van Lukić is oprecht, boeiend, avontuurlijk, lyrisch en ongeremd.

Frontman Mile Lukić weet zich omringd door een trio uit de bovenste regionen van de (wereld)muziekscène: violiste Aili Deiwiks (oa. Ernst Jansz), percussionist Henk Wanders (Orchestra, Frank Boeijen, Makis Seviloglou) en contrabassist Norbert Leurs (oa. Gé Reinders, John Helliwell, Quatro Ventos, Iain Matthews).

Luisteren naar de muziek van Lukić is als een droomvlucht over de meest geliefde landschappen die de wereldmuziek kent.

Over Mile Lukic

Mile Lukić is geboren in Sarajevo, Bosnië. Hij behoort tot een generatie die opgegroeid is met rockmuziek, maar ook met de traditionele muziek van zijn geboortestreek. Ook sprak hem de klassieke muziek enorm aan. Binnen deze kaders ontplooide hij een eigen muzikale uitdrukking en stijl. Na successen in de popmuziek - door Mile geschreven en gecomponeerd - begon hij te componeren voor theater, voor radio en tv.
In Nederland begin voor Mile een nieuwe muzikale fase. Als gitarist en zanger nam hij regelmatig deel aan festivals, waaronder Festival Mondial, Dunya en trad hij op als gastsolist. Daarbij verschoof steeds meer zijn interesse en focus op hen wereldmuziek-genre. In 2015 richtte hij het Lukić kwartet op, waarmee hij vorig seizoen al bij Concordia te zien was.

Wanneer

Prijzen
Entree€ 10.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website Concordia

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

233