Luchtfoto Hogekamp 836 1526990180 2 juni 2018

DAG VAN DE BOUW

Aan een touw 45 meter van gerenoveerde Hogekamp af.

Op de Dag van de Bouw presenteert de bouwwereld van Nederland zich aan het grote publiek.

Lees verder
10:00 - 16:00
Gratis

Op de Dag van de Bouw presenteert de bouwwereld van Nederland zich aan het grote publiek.

Het zal niet voor iedereen zijn weggelegd: nadat je even hebt genoten van het uitzicht over Twente, een deel van de Achterhoek en het Duitse grensgebied dat zich aan je voeten uitstrekt, de reling overstappen om jezelf van 45 meter hoogte te laten abseilen. Maar voor wie het wel aandurft is het één van de letterlijke hoogtepunten van een bezoek aan de Dag van de Bouw bij gebouw De Hogekamp op de campus van de Universiteit Twente.

Het enorme gebouw werd in de jaren ‘60 in de bossen op de campus neergezet als faculteitsgebouw van Elektrotechniek en Technische Natuurkunde. Na een aantal jaren leegstand, begon bouwer en projectontwikkelaar Van Wijnen in 2016 met het compleet strippen en saneren van het gebouw.

Maar hoe pak je dat nu aan? Zo’n groot complex een hele nieuwe bestemming geven, die voldoet aan de modernste energie-eisen? En hoe zorg je dat die transformatie in zo’n korte tijd lukt? Want om de planning te halen moesten er niet minder dan acht studentenstudio’s of hotelkamers per dag worden opgeleverd. Op de Dag van de Bouw zijn medewerkers van het bouwteam van Van Wijnen aanwezig, om precies uit te leggen hoe de transformatie van De Hogekamp gepland en uitgevoerd is. Bezoekers kunnen op een videoscherm zien hoe de kamers van de grond af werden opgebouwd, en met eigen ogen ervaren hoe de bouwwereld in rap tempo innoveert.

Maar wie liever op rustig wil rondkijken in De Hogekamp om het eindresultaat te bewonderen is natuurlijk ook van harte welkom. En voor de echte waaghalzen is het dus mogelijk om vanaf het dak van De Hogekamp aan een klimtouw af te dalen. Tenslotte: ook voor kinderen is er van alles te doen. Van spijkerslaan en figuurzagen tot kleuren en lekker stuiteren op het springkussen.

Wanneer

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Universiteit Twente

Drienerlolaan 5

7522NB Enschede

+31 53 4899111

Route plannen

Locatiegegevens

1 Universiteit Twente