Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Das Lied von der Erde 2299 1551266172 35hxcy5tce t/m 19 maart
Muziek, Kunst en cultuur

DAS LIED VON DER ERDE

Muziek van het Nederlands Blazers Ensemble.

‘Das Lied von der Erde’ is een ode aan de natuur en bezingt leven en dood. Het NBE verandert niets aan Mahlers...

Lees verder
20:00
25.00

‘Das Lied von der Erde’ is een ode aan de natuur en bezingt leven en dood. Het NBE verandert niets aan Mahlers noten, maar laat ze wel anders klinken.

Bezieling en honger naar avontuur drijven het Nederlands Blazers Ensemble tot het maken van theatrale programma’s. De ruim twintig topmuzikanten zijn altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en disciplines.

De Oostenrijkse componist Gustav Mahler schreef zijn symfonische liederencyclus ‘Das Lied von der Erde’ nadat het jaar 1907 hem veel ellende had gebracht: het verlies van zijn dochtertje, zijn ontslag als operadirigent in Wenen en een verslechterende gezondheid.

Tijdens het concert wordt het originele handschrift van Mahler geprojecteerd. De geprojecteerde partituur loopt synchroon mee met de gespeelde muziek. Zo komt het publiek dichtbij de componist, en kan het zien hoe Gustav Mahler zijn keuzes maakt, maar ook de doorhalingen, z’n zwart gemaakte maten, z’n twijfel.

Het Nederlands Blazers Ensemble
Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.

Wanneer

19 maart vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 25.00
Contact

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

www.wilminktheater.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245