Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
David 1968 1546855602 35hxaypkah 11 en 18 januari en nog 1 dag
Kunst en cultuur

DAVID LYNCH DRIELUIK BIJ CONCORDIA

Maar liefst drie van zijn films worden getoond!

David Lynch is onmiskenbaar een van de boegbeelden van de Amerikaanse alternatieve cinema: dankzij de wereldbe...

Lees verder

David Lynch is onmiskenbaar een van de boegbeelden van de Amerikaanse alternatieve cinema: dankzij de wereldberoemde tv-serie Twin Peaks én dankzij thrillers waarin hij intrige, zwarte humor en geweld combineert met stilistische schoonheid en een poging tot technische perfectie. Concordia presenteert in januari drie van zijn meest beroemde films, alle drie onlangs digitaal gerestaureerde films.

Dit is een unieke kans om het oeuvre van één van de grootste filmmakers van onze tijd te (her)ontdekken. Want geen enkele andere filmmaker weet met zoveel precisie en verbeeldingskracht door te dringen tot ons onderbewustzijn en ons een wereld voor te schotelen die zo vervreemdend en tegelijk zo herkenbaar is. Zijn films vormen de essentie van cinema: de mogelijkheid om collectief te dromen.

Over de films

In The Elephant Man zet John Hurt een indrukwekkende acteerprestatie neer als John Merrick, een ogenschijnlijk monsterlijk creatuur dat verrassend welsprekend en gevoelig blijkt. Lynch voorzag het verhaal van een onheilspellende, beklemmende sfeer. De film uit 1980 kreeg maar liefst acht Oscarnominaties.

In het zwoeldonkere Lost Highway (1997) gaat de werkelijkheid gruwelijk aan de haal met de fantasie, of is het andersom? Ook zelf maak je een duistere reis langs de verloren snelweg, met identiteitsverwisseling als houvast.

En in het raadselachtige, romantische misdaadverhaal Mulholland Drive (2001) arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice. Ze ontmoet een brunette (Laura Harring) die haar geheugen kwijt lijkt. In Cannes werd Lynch voor deze film bekroond met de prijs voor de beste regie.

Naast filmmaker is Lynch ook beeldend kunstenaar. Momenteel eert het Bonnefantenmuseum in Maastricht hem met de tentoonstelling Someone is in my house, over zijn onderbelichte maar veelzijdige kunstenaarschap.

Alle films draaien slechts eenmaal: The Elephant Man op vrijdag 11 januari om 21.30 uur, Lost Highway op vrijdag 18 januari om 21.30 uur en Mulholland Drive op zondag 20 januari om 19.30 uur. Kaartjes en meer informatie: www.concordia.nl.

Wanneer

t/m 20 januari

Ook op
vrijdag 11 januari 2019 vanaf 21:30
vrijdag 18 januari 2019 vanaf 21:30
zondag 20 januari 2019 vanaf 19:30

Prijzen
Entree€ 9.50
Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

273
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer