Favorieten
Nederlands
Sluiten
Deblinden 1897 1543836548 31 januari 2019
Kunst & cultuur

DE BLINDEN

De Nieuwe Oost en Mart van Berckel

Een theatrale uitnodiging om je waarneming op scherp te zetten en je over te geven aan een avond die beeldend ...

Lees verder

Een theatrale uitnodiging om je waarneming op scherp te zetten en je over te geven aan een avond die beeldend kunstwerk, hoorspel en meditatie ineen is

Er is in de wereld steeds meer te zien. Gemiddeld kijk je acht uur per dag naar een beeldscherm waar de wereld aan je voorbij flitst. Dankzij alle online mogelijkheden voor het delen van afbeeldingen en video’s wordt de wereld elke dag onderworpen aan een lawine van nieuwe beelden. Neem je wel eens de tijd om echt te kijken? Hoe vaak verwonder je je nog over wat je ziet?

In Blinden nodigen theatermaker Mart van Berckel, beeldend kunstenares Louise te Poele, componist Warre Simons en acteur Thijs Bloothoofd je uit bij een theatrale ervaring die jouw waarneming op scherp zet en de fantasie prikkelt. Laat al je verwachtingen los en geef je over aan een avond die zowel een beeldend kunstwerk, hoorspel als een meditatie is.

De makers laten zich voor dit theatrale gedicht inspireren door het surrealisme in het toneelstuk De Blinden’van Maeterlinck (1890) en het werk van schilder René Magritte. Liefdevol en onderzoekend nemen zij ons kijkgedrag onder de loep en doen ze een poging om jou met nieuwe ogen naar de wereld te laten kijken. Bij Blinden mag je wegdromen, associëren en fantaseren.

Wanneer

31 januari 2019 | vanaf 20:30

Prijzen
  • Entree
  • € 15.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website Concordia

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

1 Concordia Film - Theater

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

45