Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
De cruijff van de paardensport1 35hxjkc2ng t/m 29 oktober
Kunst en cultuur

DE CRUIJFF VAN DE PAARDENSPORT

Het Twents theatercollege met Jeroen Dubbeldam, de meest succesvolle springruiter uit Nederland.

Het Wilminktheater in Enschede presenteert in het seizoen 2019/2020 de tweede editie van het Twents theatercol...

Lees verder
20:30
19.50

Het Wilminktheater in Enschede presenteert in het seizoen 2019/2020 de tweede editie van het Twents theatercollege, met in de hoofdrol bekende Tukkers die hun levensverhaal met het publiek delen.

Presentator/interviewer Eddy van der Ley, zelf Enschedeër, neemt drie in Twente geboren of getogen BN’ers mee op een avontuurlijke, inspiratierijke reis door hun leven en werk, langs tegenslag en verdriet, geluk en glorie. Olympisch springkampioen Jeroen Dubbeldam (29 oktober), minister van Defensie Ank Bijleveld (14 januari 2020) en zangeres Marga Bult (28 april 2020) zullen in de authentieke sfeer van de Kleine Willem hun zieleroerselen blootleggen, waarbij de bezoekers uitgebreid de gelegenheid krijgen mee te praten en vragen te stellen.

Jeroen Dubbeldam is de meest succesvolle springruiter die Nederland heeft voortgebracht. Zijn ultieme succes behaalde hij op relatief jonge leeftijd, 27 jaar, met zijn paard De Sjiem: als eerste Nederlander ooit pakte hij de gouden medaille op het springconcours van de Olympische Spelen in Sydney. Een jaar later won hij de prestigieuze Grote Prijs van Aken, het Wimbledon van de paardensport. Na talrijke successen met het nationale team won Dubbeldam – ook wel ‘de Cruijff van de paardensport’ genoemd - op de Wereldruiterspelen in 2014 de individuele wereldtitel, ook weer als eerste Nederlander in de geschiedenis. Een jaar later won hij met zijn andere toppaard, Zenith, zijn eerste individuele Europese titel. Bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro droeg hij bij de openingsceremonie de vlag van de Nederlandse delegatie. Dubbeldam woont in Weerselo, waar hij een wedstrijdstal heeft, genoemd naar De Sjiem. Het toppaard zelf geniet er van zijn oude dag, net als Zenith.Dubbeldam verhaalt in het theatercollege over succes en tegenslag. Daarbij krijgt het publiek de kans om mee te praten en vragen te stellen. Na afloop is er een meet & greet.

Wanneer

29 oktober vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 19.50
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden