Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Degroteoorlog 1997 1547218696 35hxb149kb t/m 9 februari
Kunst en cultuur

DE GROTE OORLOG

Verhalend theater door Hotel Modern & Arthur Sauer.

20:30
19.50

In de jaren 1914-1918 schreven miljoenen soldaten vanuit de loopgraven brieven naar hun dierbaren. Ontelbaren stierven vervolgens in het vuur en de modder, velen kwamen thuis met verhalen die niet verteld of gehoord konden worden. Zoals na elke oorlog.

Hotel Modern maakt de ervaringen van die soldaten voelbaar. Op het toneel staat een miniatuur filmset, waarop de landschappen van het westelijk front zijn nagebouwd met zaagsel, potgrond, roestige spijkers en peterselie als bomen. Het resultaat wordt gefilmd en levensgroot geprojecteerd. Gerauschmacher Arthur Sauer levert het geluid. Gesproken getuigenissen en authentieke brieven van soldaten begeleiden de beelden.

‘De Grote Oorlog’, een van de indrukwekkendste producties uit het prachtige oeuvre van het Rotterdamse collectief, ontving meerdere theaterprijzen en was over de hele wereld te zien. “Het is de enig juiste stijl om het onvoorstelbare draaglijk te maken. (…) Deze voorstelling, die stil maakt, doet een ongekend beroep op de verbeelding.” (NRC Handelsblad)

Concept: Herman Helle en Arthur Sauer | scenario: Herman Helle, Pauline Kalker en Arlène Hoornweg | spel (in wisselende samenstelling): Maartje van den Brink, Menno Vroon, Laura Mentink, Arlène Hoornweg, Herman Helle en Pauline Kalker | toneelbeeld: Herman Helle | geluidsconcept en live Gerauschmacher: Arthur Sauer | brieven en teksten: soldaat Prospert Eyssautier, Max Beckmann, Erich Maria Remarque e.a. | techniek: Joris van Oosterhout (met dank aan Edwin van Steenbergen)

Wanneer

9 februari vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 19.50
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

Website Wiminktheater

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer