Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
400x400 jos eertink portret in soendastraat web 35i1wlwtzc t/m 5 februari
Kunst en cultuur

DE KEUZE VAN DE STADSDICHTER

Enschede-stadsdichter Jos Eertink gaat met bekende en minder bekende stadsgenoten in gesprek over poëzie.

In het kader van de poëzieweek

Lees verder
20:30
Gratis

In het kader van de poëzieweek

Concordia-directeur Willem Jaap Zwart introduceert Enschede-stadsdichter Jos Eertink, die op zijn beurt met bekende en minder bekende stadsgenoten in gesprek gaat over poëzie.

Jos Eertink heeft voor deze avond een bijzondere gastenlijst weten samen te stellen. Vanuit elke kunstdiscipline een betrokken Enschedeër, maar ook Jan Bruins, de stadionspeaker van FC Twente en natuurlijk de wethouder cultuur Jeroen Diepemaat.

Naast traditionele poëzie belooft de stadsdichter ook aandacht te besteden aan spoken word, lyrics en andere vormen van taalkunst. Met muzikale ondersteuning door Wouter Munsterman heeft de avond, onder auspiciën van de Stichting Literaire Manifestaties Enschede (SLME), een zeer aantrekkelijk programma.

De gasten van Jos vóór de pauze zijn Ben Coelman, manager bureaudramaturgie en educatie bij de Nederlandse Reisopera, kunstenares Annelien Dam en Mark Drenth, filmprogrammeur van Concordia. Na de pauze, waarin een improvisatie van Jos Eertink en Wouter Munsterman, is de vloer voor Jan Bruins, Gemma Boon, eerste directeur van Museum Buurtspoorweg en tenslotte voor de wethouder Cultuur, Jeroen Diepemaat.

Elke gast draagt zelf zijn favoriete gedicht aan, terwijl Jos voor die persoon een toepasselijk gedicht zoekt. Tussen de gedichten gaat Jos in gesprek met de gast op basis van de gekozen gedichten.

Wanneer

5 februari vanaf 20:30

Prijzen
EntreeGratis

Boek je gratis kaarten, zodat je verzekerd bent van een plekje.

Contact

Het Vestzaktheater

Walstraat 35

7511 GG Enschede

0534300999

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Het Vestzaktheater
Walstraat 35
7511 GG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden