Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
De natuur van de dingen 1384 1536850558 35ht2wvew0

DE NATUUR VAN DE DINGEN

Een reisverhaal over mensen die maar niet van hun plek lijken te komen. Gebaseerd op werk van geluksfilosoof Epicurus, met Sanne den Hartogh, Lowie van Oers en Eva Zwart.

Een meisje loopt na het zoveelste eindexamenfeest naar huis. Klaar om de wereld te ontdekken, maar nu is ze verdwaald in de wijk waar ze al haar hele leven woont. Ze herkent de straten niet, de huizen heeft ze nooit eerder gezien.

Een man ligt wakker in de slaapkamer van een huis dat veel te groot is voor hem en zijn dochter. Sinds de dood van zijn vrouw heeft hij het idee dat de tijd niet meer gelijkloopt. Hij stapt uit bed, doet zijn sloffen aan, loopt de tuin in en kijkt naar boven.

Daar ergens zweeft een astronaut, eenzamer dan wie ook, steeds iets verder weg. Hij kan de aarde al bijna niet meer zien.

In 2016 schreef en speelde Lowie van Oers de veelgeprezen solo TURING (Theaterkrant *****), een persoonlijke monoloog over de beroemde wiskundige Alan Turing en de liefde voor het denken. Suze Milius regisseerde de voorstelling. Met Over de natuur van de dingen - losjes geïnspireerd op de Rerum Natura, het leerdicht over geluksfilosoof Epicurus - zetten ze de samenwerking voort.

Suze Milius, regisseur van Over de natuur van de dingen heeft op 11 september 2018 de Erik Vos Prijs uitgereikt gekregen, de prijs voor bijzonder talent onder de nieuwe lichting theatermakers.

Tekst Lowie van Oers | Regie Suze Milius | Spel Sanne den Hartogh, Lowie van Oers en Eva Zwart | Set design Studio Dennis Vanderbroeck | Muziek Christiaan Verbeek | Dramaturgie Janine Brogt | Artistiek advies Eve Hopkins en Piet Menu

Wanneer

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website Concordia

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede