Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 190408 194040 35hxfxytpz t/m 7 maart
Kunst en cultuur

DE PREMIÈRE

Onewomanshow van Eveline van Rijswijk over de opmars van vrouwen in de politiek.

Waar blijft toch de eerste vrouwelijke premier? Honderd jaar nadat vrouwen in Nederland het kiesrecht kregen g...

Lees verder
20:30
15.00

Waar blijft toch de eerste vrouwelijke premier? Honderd jaar nadat vrouwen in Nederland het kiesrecht kregen gaat Eveline van Rijswijk - politiek historica en theatermaker - op zoek naar het antwoord op die vraag.

In haar onewomanshow ‘De Première’ onderzoekt Van Rijswijk de opmars van vrouwen in de politiek. Van de toiletkamer voor Suze, de ophef rondom het broekpak van Anneke tot aan de rel over de “pitspoezen” van Hans: Van Rijswijk laat op humoristische wijze zien dat de komst van vrouwen in de politieke arena wel even wennen was.

En hoewel Marga Klompé, die genoemd werd als eerste vrouwelijke premier, in 1967 zei dat Nederland daar “psychologisch nog niet rijp voor was”, is het volgens Van Rijswijk nu de hoogste tijd. Om dit proces eens flink te versnellen geeft ze in haar onewomanshow daarom haar beste tips aan vrouwen én mannen om dit te bereiken. Want wie weet zit die eerste vrouwelijke premier wel in de zaal….

Eveline van Rijswijk speelde haar voorstelling voor het eerst op 7 november 2018 in de Oude Zaal van de Tweede Kamer in aanwezigheid van (oud-)Kamerleden, precies 100 jaar nadat Suze Groeneweg, het eerste vrouwelijke Kamerlid, haar maiden speech had gegeven.

Wanneer

7 maart vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden