Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 35hxhh8epm t/m 13 juni

DE SUPER STANDBEELD SHOW!

Een bonte benefietavond en spectaculaire supporter show.

De makers van De Grote FC Twente Jubileum Crisis Revue (2015) en De Grote FC Twente Degradatie Show (2018) heb...

Lees verder

De makers van De Grote FC Twente Jubileum Crisis Revue (2015) en De Grote FC Twente Degradatie Show (2018) hebben een derde hartverwarmende theatrale actie: een bonte benefietavond om een standbeeld van de supporter bij elkaar te spelen.

Met medewerking van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, dat de grote zaal beschikbaar stelt, de inbreng van vrijwel alle bekende Twentse cabaretiers en de opbrengst uit de kaartverkoop, hopen de initiatiefnemers het benodigde bedrag binnen te halen.

“De degradatie uit de eredivisie was een enorme dreun en het voetbal bleek afgelopen seizoen vaak ook niet om aan te zien. Ondanks alle ellende bleven de fans hun club steunen”, concluderen André Manuel, Thijs Kemperink en Laurens ten Den. De drie jaarkaarthouders van de kersverse Keuken Kampioen vormen het theatrale bestuur van FC Twente’s kleinste supportersclub, Stokkum-Oost. ‘De Speciale Supporter Standbeeld Show!’ is een bonte avond als eerbetoon aan supporters FC Twente.

Met medewerking van o.a. André Manuel, Thijs Kemperink, Laurens ten Den, Stokkum Oost, Helligen Hendrik, Ernest Beuving, Jeroen Bekke, Martijn Oosterhuis, Johan van Gulik en Bas Nijhuis.

Het Standbeeld
Tijdens de huldiging en het kampioensfeest van FC Twente heeft het bestuur van Stokkum Oost op het podium de aftrap gegeven voor deze benefietactie en tijdens een Schandalig Spectaculaire Super Speciale Supporter Standbeeld Show zal de bekendmaking van de ‘model supporter’ plaatsvinden.

De titel in de Keuken Kampioen Divisie is voor een belangrijk deel behaald op de tribune. De supporters verdienen dan ook eeuwige roem. De profvoetballers hebben inmiddels hun prijzen in ontvangst genomen: de kampioensschaal van de KNVB, medailles, een grote huldiging en een winstpremie. Hoogste tijd om nu de echte winnaars in het zonnetje te zetten met een levensgroot standbeeld, naar het voorbeeld van de oud-spelers Blaise Nkufo en Sander Boschker. Het kunstwerk moet op een originele en herkenbare wijze ‘de supporter’ van FC Twente uitbeelden. Dat kan een man, een vrouw of een volwassene met kind zijn. Eind deze week start een publieksactie, waarbij iedereen ideeën en voorbeeld-kandidaten kan aandragen. De verwachting is dat het standbeeld in de loop van het nieuwe voetbalseizoen aangeboden en onthuld kan worden.

Wanneer

13 juni vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 19.50
Contact

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

www.wilminktheater.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245