Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Twentsche Overseas Trading Made in Holland groen 1369 1536825792 35ht2wu0iu t/m 9 juni
, Kunst en cultuur

EXPOSITIE DE TIJDELIJKE TEXTIELDRUKKERIJ

De Tijdelijke Textieldrukkerij is een expositie over het verfraaien van textiel door middel van verven en bedrukken.

In samenwerking met de Textiel Factorij Amsterdam toont de MuseumFabriek ontwerpen van kunstenaars met stukken...

Lees verder
11:00 - 17:00
8.50

In samenwerking met de Textiel Factorij Amsterdam toont de MuseumFabriek ontwerpen van kunstenaars met stukken uit eigen collectie. Oude ambachten en de allernieuwste technieken smelten samen. In een nieuw ingerichte, professionele MakerSpace kan iedereen aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken. Iedereen wordt uitgenodigd om zelf te bedenken, ontwerpen en maken.

Een deel van het museum transformeert tot De Tijdelijke Textieldrukkerij. Oude ambachten en de allernieuwste technieken smelten hier samen. In een nieuw ingerichte, professionele MakerSpace kan iedereen aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken. Bezoekers worden uitgenodigd om zelf te bedenken, ontwerpen en maken.

De Tijdelijke Textieldrukkerij is een expositie over het verfraaien van textiel door middel van verven en bedrukken. In samenwerking met de Textiel Factorij Amsterdam toont de MuseumFabriek ontwerpen van kunstenaars met stukken uit eigen collectie.

Inspiratie is er volop - de makerspace wordt omgeven door een tentoonstelling waarbij nieuw werk van tien bekende Nederlandse kunstenaars en ontwerpers te zien is. Zij reisden naar India waar ze samen met Indiase ambachtslieden de oude tradities en nieuwe technische mogelijkheden van textiel onderzochten. Voor hun nieuwe werk lieten ze zich inspireren door de unieke textielcollectie van De Museumfabriek.

Workshops
De Museumfabriek biedt een gevarieerd programma-aanbod met bijzondere workshops waarin deelnemers met ervaren textieldocenten aan slag kunnen met de modernste mogelijkheden, maar ook met eeuwenoude technieken in workshops zoals stempelen, blokdruk, batik, Staphorster stipwerk en historische verf maken.

Maak wat je wil
Tenzij anders vermeld kun je zelf kiezen wat je in de workshops wilt gaan bedrukken; een tas, een t-shirt, een theedoek… van alles is mogelijk. Ook kun je je eigen stof of kledingstuk verven of bedrukken. Alleen natuurlijke materialen als katoen, zijde en wol kunnen worden geverfd.

De Tijdelijke Textieldrukkerij is geschikt voor jong en oud.

Wanneer

t/m 9 juni van 11:00 tot 17:00

Prijzen
Entree€ 8.50
Contact

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

www.demuseumfabriek.nl

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede