Favorieten
Nederlands
Sluiten
Twentsche Overseas Trading Made In Holland Groen 1369 1536825792 t/m 9 juni
, Kunst & cultuur

EXPOSITIE DE TIJDELIJKE TEXTIELDRUKKERIJ

De Tijdelijke Textieldrukkerij is een expositie over het verfraaien van textiel door middel van verven en bedrukken.

In samenwerking met de Textiel Factorij Amsterdam toont de MuseumFabriek ontwerpen van kunstenaars met stukke...

Lees verder
11:00 - 17:00
8.50

In samenwerking met de Textiel Factorij Amsterdam toont de MuseumFabriek ontwerpen van kunstenaars met stukken uit eigen collectie.  Oude ambachten en de allernieuwste technieken smelten samen. In een nieuw ingerichte, professionele MakerSpace kan iedereen aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken. Iedereen wordt uitgenodigd om zelf te bedenken, ontwerpen en maken.

Een deel van het museum transformeert vanaf 6 oktober 2018 tot De Tijdelijke Textieldrukkerij. Oude ambachten en de allernieuwste technieken smelten hier samen. In een nieuw ingerichte, professionele MakerSpace kan iedereen aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken. Bezoekers worden uitgenodigd om zelf te bedenken, ontwerpen en maken.

De Tijdelijke Textieldrukkerij is een expositie over het verfraaien van textiel door middel van verven en bedrukken. In samenwerking met de Textiel Factorij Amsterdam toont de MuseumFabriek ontwerpen van kunstenaars met stukken uit eigen collectie.

Inspiratie is er volop - de makerspace wordt omgeven door een tentoonstelling waarbij nieuw werk van tien bekende Nederlandse kunstenaars en ontwerpers te zien is. Zij reisden naar India waar ze samen met Indiase ambachtslieden de oude tradities en nieuwe technische mogelijkheden van textiel onderzochten. Voor hun nieuwe werk lieten ze zich inspireren door de unieke textielcollectie van De Museumfabriek.

De Textielfactorij

De Textiel Factorij is een researchproject gebaseerd op het gezamenlijk erfgoed van Nederland en India. In de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie bestond er een levendige handel in Indiase sits: katoen beschilderd met veelkleurige patronen. Nederlandse kunstenaars en ontwerpers werkten in India samen met eeuwenoude technieken en hebben daarmee een hedendaagse invulling gegeven aan deze cross-culturele uitwisseling. Het resultaat: nieuwe ontwerpen die een wisselwerking laten zien tussen ambacht, ontwerp, kleedgedrag en beeldtaal in India en Nederland, in heden en verleden. De Textiel Factorij bevordert duurzame kennisuitwisseling en draagt bij aan de instandhouding van het gedeeld cultureel erfgoed.

De Tijdelijke Textieldrukkerij is geschikt voor jong en oud.

Wanneer

t/m 9 juni van 11:00 tot 17:00

Prijzen
  • Entree
  • € 8.50
Contact

De MuseumFabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

Website de Museumfabriek

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 De MuseumFabriek