Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Eric Ineke Enschede 6 november
Muziek

DE TOR JAZZMUZIEK - ERIC INEKE FEAT. TINEKE POSTMA

De Mozart van America met een special quest

21:00 - 23:00
15.00

Een halve eeuw geleden werd Jazzpodium de Tor opgericht, maar In 2020 is het honderd jaar geleden dat de legendarische saxofonist Charlie ‘Bird’ Parker werd geboren. Charlie Parker, ook wel de Mozart van Amerika genoemd, was een van de belangrijkste figuren in de ontwikkeling van de jazz, meer specifiek de bebop. Zijn invloed gaat zover dat er in de jazzgeschiedenis wordt gesproken van een jazz vóór en een jazz ná Parker.

SPECIAL GUEST: TINEKE POSTMA

Saxofonist en componist Tineke Postma toert wereldwijd als bandleider en gast-artiest. De zes albums die ze tot nu toe heeft uitgebracht zijn zeer lovend ontvangen. Tineke heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de Jazz Juan Revelations Award (2009 Antibes Juan-les-Pins Jazz Festival), een Edison (2011) voor haar album The Dawn of Light, en de prestigieuze Boy Edgar Prijs (2015). Ze is te horen op twee albums van Terri Lyne Carrington en Dianne Reeves, die met een Grammy zijn bekroond. Tineke is oud-student van het Conservatorium van Amsterdam en de Manhattan School of Music, New York.

Veelgevraagd bebopdrummer Eric Ineke, afgelopen jaren vaak in actie als sideman bij Rein de Graaff, brengt met zijn vaste kwartet en special guest Tineke Postma een ode aan deze jazzheld. De Parkerstukken zijn gearrangeerd door Marius Beets en Rob van Bavel.

Wanneer

6 november van 21:00 tot 23:00

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

Mystiek Theater

Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)

7521 BE Enschede

06-24589331

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Mystiek Theater
Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)
7521 BE Enschede

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer