Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Jasper Blom Enschede t/m 23 oktober
Muziek

DE TOR JAZZMUZIEK - JASPER BLOM QUARTET FEAT. PABLO HELD

Toe maar: nog een Boy Edgar Prijswinnaar op het Tor-On-Tour-podium!

Saxofonist Jasper Blom kreeg de Boy Edgar Prijs in 2019 voor zijn “niet aflatende bezieling,(…) zijn zin voor ...

Lees verder
21:00 - 23:00
15.00

Saxofonist Jasper Blom kreeg de Boy Edgar Prijs in 2019 voor zijn “niet aflatende bezieling,(…) zijn zin voor het grote muzikale avontuur, de diversiteit, humor, connectie, improvisatie en zijn omvangrijke, diepgaande oeuvre…”, aldus de jury in haar rapport.

Sinds lange tijd manifesteert Jasper Blom zijn creatieve kern met zijn uitmuntende kwartet, dat hem op intense wijze verbindt met jazzhelden Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink. Met hen produceerde hij in het afgelopen decennium 4 studio-CD’s en een recente live dubbelaar met bijzondere, ingenieuze composities binnen een breed stijlscala van pop, funk en free jazz tot soundscapes en middeleeuwse polyfonie.

JASPER BLOM

Jasper Blom (1965) geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraansaxofonisten uit de Nederlandse jazzscene. Als componist streeft hij naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Blom won twee keer de European Jazz Competition en is winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2019, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Onder de talloze formaties waarin Blom een aandeel heeft, zijn het superseptet Krupa & The Genes, WonderYears (een trio gewijd aan de muziek van Stevie Wonder) en de David Kweksilber Big Band. Regelmatig wordt Blom uitgenodigd door topensembles als het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw voor studiosessies en concerten. Daarnaast werkte Jasper met internationale grootheden als Randy Crawford, George Duke, Chet Baker, Lee Konitz en Nat Adderley.

RESERVEREN: https://www.jazzpodiumdetor.nl/events/event/jasper-blom-quartet-feat-pablo-held/

Wanneer

23 oktober van 21:00 tot 23:00

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

Mystiek Theater

Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)

7521 BE Enschede

06-24589331

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Mystiek Theater
Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)
7521 BE Enschede