Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
De Uitvindfabriek Enschede t/m 29 augustus
Kinderen, Kunst en cultuur

DE UITVINDFABRIEK

Ben jij een echte Willie Wortel?

Deze zomer wordt De Museumfabriek omgetoverd tot De Uitvindfabriek!

Lees verder
00:00 - 00:00

Deze zomer wordt De Museumfabriek omgetoverd tot De Uitvindfabriek!

Creativiteit en techniek komen samen in het museum waar iedereen een eigen uitvinding kan doen en maken.

Mad Science geeft een show waar de actie om de oren vliegt en in Eiberts Atelier volgen kinderen van alle leeftijden een workshop en maken ze een technisch wezen die mee naar huis genomen kan worden.

Tijdens de familierondleiding van Green Team Twente zijn hun razendsnelle waterstofauto’s te zien en gedurende het MaakMee-Festival van TETEM is er een fotonmobiel te creëren die rijdt op zonne-energie. Ook biedt Tetem de mogelijkheid om bioplastic te ontwikkelen tijdens het festival.

De hele familie kan zich komen verdiepen in de wonderlijke wereld van de Kamphuis Collectie die opgesteld staat in de fabriek. Deze historische natuurkunde-instrumenten werden 100 jaar geleden gebruikt in het onderwijs, maar blijven indrukwekkend om te zien. Extra leuk is dat er demonstraties worden gegeven met speciaal gemaakte modellen die iedereen mag uitproberen.

Met de 'shibori'-techniek, een Japanse verftechniek, maak je de meest prachtige patronen in jouw tas met natuurlijke verfmaterialen van bietjes, kurkuma en koffie.
De workshop zal op iedere vrijdag tijdens de zomervakantie plaatsvinden. Hiervoor wordt een toeslag van €5,- gevraagd die je online tijdens het reserveren kan betalen.
Tijdens de workshop is het natuurlijk mogelijk dat er een beetje gekliederd wordt. Zorg er daarom dus voor dat je oude kleren bij je hebt. Voor kinderen jonger dan 8 jaar wordt het aangeraden een begeleider mee te nemen.

Daarnaast staan er nieuwe Wunderkammers te wachten en zijn er nog vele andere activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen!

Wanneer

t/m 29 augustus

Tijdens alle schoolvakanties regio Noord, tweede paasdag en tweede pinksterdag geopend.
Locatie

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede