Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
De verschrikkelijke wittgenstein 2960 1557928128 35hxhpnd7l t/m 20 april
Kunst en cultuur

DE VERSCHRIKKELIJKE WITTGENSTEIN

Een onfortuinlijke komedie over botsende beschavingen, met de eenarmige, veeleisende concertpianist Paul Witggenstein als katalysator.

De eenarmige concertpianist en pianoleraar Paul Wittgenstein gelooft heilig in de verheffende waarden van muzi...

Lees verder

De eenarmige concertpianist en pianoleraar Paul Wittgenstein gelooft heilig in de verheffende waarden van muziek en kunst. Met iedereen die het hier niet mee eens is heeft hij zeer weinig geduld...

Twee Amerikaanse pupillen hebben zo’n hekel aan hun veeleisende pianoleraar dat ze besluiten een gewelddadige punt te willen zetten achter de ellendige indoctrinatie. Wittgenstein krijgt lucht van dit plan en bedenkt een tegenzet om ze te straffen voor hun amorele gedrag. Op slinkse wijze wordt butler Stiglitz voor ieders karretje gespannen. Wat volgt is een vilein spel vol intriges, verfijnde scheldpartijen en botsende opvattingen over het belang van vingeroefeningen. Een tragikomisch schouwspel dat slechts kan eindigen met een dramatisch slotakkoord…

De Weense pianist Paul Wittgenstein, broer van filosoof Ludwig, verloor in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm, en liet componisten als Strauss en Ravel pianostukken voor alleen de linkerhand schrijven.

Roeland Hofman is theaterregisseur en schrijver. Hij werkte eerder bij o.a. De Toneelmakerij, Het Zuidelijk Toneel en Generale Oost. In zijn voorstellingen onderzoekt hij de functie van de taal en de groeiende invloed van het individualisme in de hedendaagse maatschappij.

Martijn Nieuwerf maakte op 13-jarige leeftijd zijn acteerdebuut als hoofdrolspeler Maarten in de populaire jeugdserie De Zevensprong. Hij was een van de oprichters van de theatergroep ‘t Barre Land, met wie hij vele voorstellingen in binnen- en buitenland maakte. Hij was de afgelopen jaren te zien in hits als Flikken Maastricht(Jens Bols), Gooische Vrouwen, De Gelukkige Huisvrouw en Sonny Boy. Op het toneel stond hij onlangs in producties van DeLaMar en Toneelgroep Oostpool. Eerder dit seizoen was hij te zien in Caligula van Theater Utrecht, waarvoor hij onderscheiden is met de Arlecchino, op het Nederlands Theater Festival.

Wanneer

20 april vanaf 12:30

Prijzen
Entree€ 10.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel kaarten
De Verschrikkelijke Wittgenstein 5 Web Fotografie Bas De Brouwer
De Verschrikkelijke Wittgenstein 6 Web Fotografie Bas De Brouwer
De Verschrikkelijke Wittgenstein 7 Web Fotografie Bas De Brouwer
De Verschrikkelijke Wittgenstein 8 Web Fotografie Bas De Brouwer
De Verschrikkelijke Wittgenstein 9 Web Fotografie Bas De Brouwer

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245