Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Museumfabriek Vlinderfabriek Enschede t/m 28 augustus
Kinderen

DE VLINDERFABRIEK

De hele zomervakantie sta je oog in oog met etende rupsen en vele rondfladderende vlinders.

De wondere wereld van ei tot vlinder. Deze zomer krijg je de kans om in de wondere wereld van de rupsen en vli...

Lees verder
Gesloten
12.50

De wondere wereld van ei tot vlinder. Deze zomer krijg je de kans om in de wondere wereld van de rupsen en vlinders te duiken. Van 9 juli tot en met 28 augustus is De Museumfabriek in Enschede omgetoverd tot de Vlinderfabriek!

De hele zomervakantie sta je oog in oog met etende rupsen en vele rondfladderende vlinders. Er zijn vele verschillende inheemse en tropische soorten te zien. De aanwezige rupsologen vertellen je hier alles over.

En er is meer: tijdens de Vlinderfabriek ontdek je met geweldige doe-opdrachten en workshops hoe het voelt om een rups of een vlinder te zijn. Hoe eten rupsen? Wanneer is een vlinder klaar om uit de cocon te kruipen? Hoe zien de vleugels van een vlinder er van heel dichtbij uit? En hoe kunstenaars worden geïnspireerd door rupsen en vlinders, ontdek je door oog in oog te staan met een geweldig strandbeest van Theo Jansen.

Ook verwonder je je tijdens de Vlinderfabriek over de kleurrijke vlinderverzameling die De Museumfabriek rijk is. Deze collectie is groot en divers en komt speciaal voor deze periode uit het depot. Het geeft je de mogelijkheid om vlinders van héél dichtbij te bekijken. Er zijn vaak deskundigen aanwezig die vertellen over het prepareren van de vlinders met hun dunne en fragiele vleugels, en er worden films vertoond.

Stap jij in deze wondere wereld van de Vlinderfabriek? Een onvergetelijk bezoek voor jong en oud: je zult nooit meer hetzelfde naar rupsen en vlinders kijken! Houd de website van De Museumfabriek in de gaten voor alle informatie en het gehele programma.

Kom naar hét familie-uitje vol verwondering!

Wanneer

za 9 jul. 2022 t/m zo 28 aug. 2022 t/m 28 augustus

Prijzen
Entree 4 t/m 17 jaar€ 10.00
Entree 0 t/m 3 jaarGratis
Entree Museumkaart/Vriendenloterij VIP/Vrienden/BusinessGratis
Entree Studenten uit TwenteGratis
Entree met familiejaarkaartGratis
Entree volwassenen€ 12.50
Locatie

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

Website evenement

[email protected]

De Vlinderfabriek Enschede 21
De Vlinderfabriek Enschede 18
De Vlinderfabriek Enschede 14

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede