Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
De Ziel 29 oktober
Kunst en cultuur

DE ZIEL

Als Lebbis vertelt, hangt het publiek aan zijn lippen.

Er is geen cabaretier in Nederland die zo mooi kwaad kan worden als Lebbis.

Lees verder
20:30
21.50

Er is geen cabaretier in Nederland die zo mooi kwaad kan worden als Lebbis.

Na vele succesvolle jaren een duo te hebben gevormd met de al even razendsnel pratende Dolf Jansen, is Hans Sibbel sinds 2000 ook solo op pad. De Ziel is inmiddels de elfde voorstelling. Het recept is steeds hetzelfde: engagement gekoppeld aan persoonlijke en universeel herkenbare verhalen.

Over De Ziel zegt Lebbis: “Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch. Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Ik snap wel waarom. Toch wil ik het met u hebben over de ziel, wat het ook is.”

“Sta je op een mooie avond naar de sterrenhemel te kijken, dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn, is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar een ding. Doen alsof we ertoe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.”

Wanneer

za 29 okt. 2022 t/m za 29 okt. 2022 29 oktober vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 21.50
Locatie

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden