Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Donder & Bliksem
      t/m 30 oktober
Kunst en cultuur, Kinderen

DONDER & BLIKSEM (4+)

Hét vakantieprogramma waar de vonken vanaf vliegen!

Donder, bliksem, regen en storm zijn spannend, maar vaak ook nog een beetje mysterieus. Want hoe ontstaat een ...

Lees verder
11:00 - 17:00
12.50

Donder, bliksem, regen en storm zijn spannend, maar vaak ook nog een beetje mysterieus. Want hoe ontstaat een tornado, waarom regent het en waar komt onweer eigenlijk vandaan? Gelukkig kunnen we dat tegenwoordig allemaal verklaren.

Je zit net op de fiets naar huis, als het zachtjes begint te miezeren. Het wordt al een beetje donker en je moet nog een aardig stukje fietsen, dus je trapt flink door. Helaas gaat de motregen over in échte regen, voor je het weet ben je totaal doorweekt. Dan schiet er óók nog een bliksemflits door de lucht en vlak daarna - Klabammmm! - een onweersknal! Pfff, dat moest er net nog even bij komen….

Terwijl de loeiende wind rukt aan de takken van de bomen, fiets je verder, diep weggedoken in de kraag van je drijfnatte jas. Inderdaad: het is weer zover…… HERFST!


Kom deze herfst naar De Museumfabriek: daar leer je van alles over loeiende stormen, spetterende regen en knallende bliksems! Ontwerper, kunstenaar én uitvinder Eibert Draisma – bekend van onder meer zijn pratende koffiezetapparaten en dansende lampen – heeft er een spectaculaire tentoonstelling over gemaakt: Donder & Bliksem!

In de herfstvakantie zijn er uiteraard allerlei activiteiten en leuke workshops die passen bij dit super spectaculaire thema! Ga zélf aan de slag in de Makerspace en maak bijvoorbeeld een ‘rain stick’ waarmee je het geluid van een behoorlijke plensbui kunt nabootsen. Of kies voor wat extremer weer en maak een brute ‘THUNDER tube’ om stevig mee te donderen! Of wie weet kun jij voortaan het weer voorspellen, dankzij jouw zelfgemaakte barometer? Dus wil jij échte mistwolkjes in je slaapkamer - of allerlei coole experimenten doen met statische elektriciteit? Kom dan langs en geniet van stormachtige wetenschap!Wanneer

za 15 okt. 2022 t/m zo 30 okt. 2022 t/m 30 oktober

Prijzen museum
Entree Volwassenen€ 12.50
Entree kinderen 4 t/m 17 jaar€ 10.00
Entree kinderen 0 t/m 3 jaarGratis
Locatie

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede