Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Dope 2953 1557927305 35hxhpnc6d t/m 27 maart
Kunst en cultuur

DOPE

Een ongemakkelijk gesprek over hard gaan, over aan zijn, over legalisering en over het in stand houden van een van de dodelijkste businessmodellen die er zijn.

Tijd voor een ongemakkelijk gesprek, over hard gaan, over aan zijn, over legalisering en over het in stand hou...

Lees verder

Tijd voor een ongemakkelijk gesprek, over hard gaan, over aan zijn, over legalisering en over het in stand houden van een van de dodelijkste businessmodellen die er zijn.

In Amsterdam gebruiken we 30.000 lijntjes cocaïne per dag, zo blijkt uit het rioolwater. De omzet van onze XTC-boeren is bijna twee keer zo hoog als die van de luchtvaart. Op feestjes, in het bedrijfsleven, in de clubscène: een nakkie of een pilletje is de gewoonste zaak van de wereld. We houden met onze guilty pleasures een industrie in leven die honderdduizenden mensen per jaar het leven kost en het milieu vernietigt. We kopen bewust, biologisch en Fairtrade, eten slaafvrije chocolade en dragen kinderarbeid-vrij katoen, maar hoeveel doden er per lijntje vallen maakt ons eigenlijk weinig uit.

Sadettin vindt het belangrijk dat mensen een vrije keuze hebben, dat ze genieten van hun levens, maar toch begrijpt hij niet hoe het kan dat wij zo veel kilo's boter op het hoofd hebben wanneer het gaat over drugs; de consumptie en productie daarvan loopt in ons kikkerlandje de spuigaten uit. Burgemeesters worden bedreigd door drugscriminelen, in de Randstad wordt met Kalashnikovs op elkaar geschoten en in woonwijken wordt chemisch drugsafval gedumpt.

DOPE is de derde van vier voorstellingen die Sadettin Kirmiziyüz/Trouble Man samen met Het Nationale Theater maakt over de grote stad.

Wanneer

27 maart vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 17.50
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245