Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Dubbelconcert Lovro Peretić & Carlo Marchione Enschede 26 mei
Muziek, Kunst en cultuur

DUBBELCONCERT LOVRO PERETIĆ & CARLO MARCHIONE

Bijzonder optreden van internationaal prijswinnende klassieke gitaristen

Lovro Peretić en Carlo Marchione. Het zijn prachtige namen die samen voor een prachtig concert zorgen. Een dub...

Lees verder
20:00
Gratis

Lovro Peretić en Carlo Marchione. Het zijn prachtige namen die samen voor een prachtig concert zorgen. Een dubbelconcert wordt het zelfs. Dat wordt dus dubbel genieten van deze internationaal geprezen klassieke gitaristen.

‘Enorm veel zin om in het Wilminktheater op te treden’

Lovro Peretić

De Kroaat Lovro Peretić staat in het eerste deel van dit bijzondere concert op het podium. De winnaar van de prestigieuze EuroStrings gitaarcompetitie wordt door kenners beschouwd als een van de leidende jonge generatie gitaristen.‘’Ik heb enorm veel zin om in het Wilminktheater op te treden’’, zo vertelt Lovro. ‘’Tijdens mijn concerten probeer ik altijd iets nieuws en interessants te brengen door zorgvuldig stukken uit te kiezen die niet veel meer worden gehoord. Dit concert in Enschede is geen uitzondering.''

Carlo Marchione

Na de pauze pakt prijswinnaar van de Gouden Gitaar Carlo Marchione zijn gitaar. De Italiaan heeft net als zijn collega Lovro extra veel zin om naar Twente af te reizen. Speciaal voor deze avond heeft hij een programma samengesteld dat bestaat uit een reeks zelden of bijna nooit uitgevoerde stukken. ‘’Die stukken verdienen het echter wel om gespeeld te worden,’’ aldus Carlo. Carlo noemt enkele werken die hij speelt: ‘’De Brahmsiaanse laatste sonate van Rebay is zo’n werk. Ik speel ook twee prachtige impressionistische stukken van Sainz de la Maza.’’In het midden van het programma komen we twee blokken met transcripties tegen. ‘’En om deze avond in Enschede feestelijk af te sluiten, speel ik een van de meest spectaculaire variatiecycli van Giuliani.''Dit dubbelconcert vindt plaats in samenwerking met het Twents Gitaarfestival.

Wanneer

26 mei vanaf 20:00

Prijzen
Normaal tarief€ 15.00
Jeugd/jongerenGratis

INCL. GARDEROBE

Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245