Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Duets with Jim 2336 1551436469 35hxe67psn t/m 11 maart
Muziek, Kunst en cultuur

DUETS WITH JIM

Een muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon.

Een zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon Jim. Een ...

Lees verder

Een zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon Jim. Een verhaal vanuit pure levenslust, over het vinden van schoonheid.

Duets with Jim is een zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Jim kon niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder – klassiek zangeres Andrea van Beek - deze geluiden op.
Andrea vroeg componisten een duet te schrijven voor haar en haar zoon. Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape) zingt Van Beek over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid.

Haar verhaal gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is, de noodzaak om anders naar het leven te gaan kijken, de eenvoud van onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood. Het verhaal van Jim zelf gaat over pure levenslust en overgave.

Over Andrea van Beek
Andrea van Beek studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zong in koren als Collegium Vocale Gent, Amsterdam Baroque Choir en sinds 1999 in Cappella Amsterdam. Ze werkte mee aan tal van muziektheatervoorstellingen met hedendaagse muziek, waaronder Mariken van Calliope Tsoupaki. Daarnaast is zij als zangdocent verbonden aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en geeft ze workshops bij o.a. Buitenkunst. Ze houdt ervan op uiteenlopende plekken te werken en verschillende muzikale stijlen te combineren. De voorstelling Duets with Jim is het belangrijkste dat ze ooit gemaakt heeft; het is een standbeeld voor haar zoon.

Wanneer

11 maart vanaf 12:30

Prijzen
Entree€ 10.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

293
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer