Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Eclipse avatars t/m 30 januari
Kunst en cultuur

ECLIPSE: A NEW CHAPTER BASED IN FALSE MIRROR

Een interactieve tentoonstelling.

Interactieve VR tentoonstelling van Ali Eslami en Mathilde Renault die het publiek zowel fysiek in Tetem als o...

Lees verder
13:30 - 17:00
Gratis

Interactieve VR tentoonstelling van Ali Eslami en Mathilde Renault die het publiek zowel fysiek in Tetem als online kan ervaren

Hoe zou het leven van toekomstige mensen eruit zien in volledig virtuele werelden? Kunstenaars Ali Eslami en Mathilde Renault nodigen het publiek uit voor een unieke sociale ervaring en (post) menselijke interactie in de nieuwe Virtual Reality tentoonstelling Eclipse. Deze tentoonstelling is ontwikkeld voor Tetem en speelt zich af in de oneindige virtuele wereld van False Mirror. Met Eclipse wordt hier een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd die je zowel fysiek als online kunt ervaren, én met anderen kan delen.

Door middel van virtual reality verkent de tentoonstelling een nieuwe vorm van menselijk samenleven door de belemmeringen van taal, geografie en sociale hiërarchie uit te wissen. Eclipse geeft tegenwicht aan technologische ontwikkelingen die puur gericht zijn op commerciële toepassingen door te speculeren over nieuwe, vrije digitale ruimtes. Dit krijgt vorm in een virtual reality-universum dat fundamentele en existentiële vragen oproept. Hoe gaan wij om met de aanwezigheid van ‘de ander’? Kunnen wij de ander en andere entiteiten om ons heen werkelijk kennen? Wie bepaalt het ontwerp van onze samenleving? En hoe verhouden wij ons tot de (virtuele) ruimte en tijd?

Wanneer

t/m 30 januari van 13:30 tot 17:00

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede