Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Een zomer lang spelen 35hxjkc54m t/m 1 september
Kinderen

EEN ZOMER LANG SPELEN

Tijdens Een Zomer lang Spelen zijn er allerlei activiteiten te beleven voor jong en oud.

​Deze zomer staat De Museumfabriek in het teken van Een Zomer Lang Spelen, vol activiteiten voor jong en oud. ...

Lees verder
Gesloten
15.00

​Deze zomer staat De Museumfabriek in het teken van Een Zomer Lang Spelen, vol activiteiten voor jong en oud. Tijdens Een Zomer Lang Spelen zijn in De Museumfabriek spannende, speelse installaties te zien die zorgen voor verbazing en een grote glimlach. Zo zijn de sprookjeachtige ‘Holons’ van Martens & Visser en ‘Hoop’ van Zoro Feigl te bewonderen.

Je wordt ook zelf uitgenodigd om mee te spelen. Heel even komt magie tot leven bij ‘Spookje' van Peter Zegveld, waarbij met een druk op de rode knop een slap, wit doekje opeens in een spook verandert!

Zegvelds Speelstudio
In Zegvelds Speelstudio ga je echt zelf aan de slag. Speciaal voor Een Zomer Lang Spelen! bedacht kunstenaar Zegveld drie bijzondere kunstwerken die je hier kunt maken.

Vaart Wel
Bij deze inloopworkshop laat je jouw zelfgemaakte bootje ronddobberen in de installatie Vaart Wel. Trotseert jouw boot de hoge golven? Iedere dag te doen!

Profielmachine
Bij deze inloopworkshop richt je je eens helemaal op jezelf. Nadat jouw op een muur geprojecteerde schaduw is overgetrokken, maak je jouw eigen profiel in ijzerdraad met de Profielmachine. Iedere dag te doen!

Vogeltje vast, vogeltje vrij
Bij deze inloopworkshop maak je het object ‘Vogeltje vast, vogeltje vrij’. Dat is dat stokje met een kooitje erop. Op de andere kant teken je een vogeltje (of jezelf). Vervolgens draai je het stokje tussen je handen en gaat de magie werken: het lijkt alsof het vogeltje of jijzelf gevangen zitten. Iedere dag te doen!

Makerspace
In de Makerspace van het museum kun je deelnemen aan nog veel meer doe-activiteiten!

The Serpentine
The Serpentine is een zes meter hoge ‘achtbaan’ die zware kogels omhoog takelt en vervolgens naar beneden laat suizen. Een ware beleving! In de hoge, voormalige pakloodsen van De Museumfabriek is deze bijzondere, indrukwekkend grote installatie van Peter Zegveld te zien, die vanwege zijn omvang slechts één keer eerder in Amsterdam te zien was.

Buitenspelen bij Museumcafé Lokaal Roombeek
Bij de ingang van De Museumfabriek vind je Museumcafé Lokaal Roombeek. Hier kun je terecht voor verse koffies, gezonde sapjes, ovenverse taarten en brownies en heerlijke sandwiches voor de hartige trek. Vanaf deze zomer heeft het museumcafé een buitenterras. Hier kun je met leuke buitenactiviteiten Een Zomer Lang Spelen!

TIP! Familiejaarkaart
Wist je dat je De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe heel voordelig kunt bezoeken? Voor maar 20 euro per jaar bezoek je met maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen (<18 jaar) het hele kalenderjaar lang beide musea.

Een Zomer Lang Spelen in Rijksmuseum Twenthe
Ook Rijksmuseum Twenthe verandert deze zomer in een plek vol geluid en beweging. Er is een grote tentoonstelling met interactieve installaties van Peter Zegveld te zien. Maak een selfie als je galoppeert op ‘Paard’ en werp een blik in het ‘hondenhok’ als je durft.

Het museum is veranderd in een plek vol geluid en beweging, zelfs in de tuin. Peters installaties zijn grappig en vindingrijk, zoals de geest die probeert te ontsnappen uit de fles. Deze familietentoonstelling is leuk voor jong en oud. Een combinatiebezoek met De Museumfabriek is dan ook zeker aan te raden!

Wanneer

t/m 1 september

Prijzen
Entree volwassenen€ 15.00
Familiejaarkaart (geldig heel 2019)€ 20.00
Entree CJP/EYCA€ 7.00
Entree CJP/EYCAGratis
Entree museumkaartGratis
Vrienden en Weldoeners van het museumGratis
Vereniging RembrandtGratis
Contact

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

www.rijksmuseumtwenthe.nl

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede