Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Toots Thielemans Enschede 4 mei
Muziek

EERBETOON AAN TOOTS THIELEMANS

Toots 100 jaar: De sound van een Belgische legende

Toots Thielemans staat bekend als een van ’s werelds grootste jazzmuzikanten. In 2022 zou deze Belgische legen...

Lees verder

Toots Thielemans staat bekend als een van ’s werelds grootste jazzmuzikanten. In 2022 zou deze Belgische legende op gitaar en mondharmonica 100 jaar zijn geworden. Een mooie reden om Toots in de spotlights te zetten. Het Metropole doet dit samen met pianist Kenny Werner, Grégoir Maret op mondharmonica en topgitarist Philip Catherine.

Het Metropole Orkest werkte vanaf de jaren 60 samen met Toots. De eerste keer in 1961 tijdens het Grand Gala du Disque. Vele mooie projecten volgden. Zo nam hij in de jaren 70 samen met Rogier van Otterloo de muziek voor de film Turks Fruit op. Later speelde hij nog regelmatig met het orkest. Telkens weer waren de muzikale conversaties tussen de solist en het orkest een groot feest!

Toots 100
Het Metropole viert de 100e verjaardag van Toots met concerten en een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld en gearrangeerd overzicht van zijn rijke carrière. Vanaf de eerste Jazz-prikkels die hem inspireerden tot zijn laatste, gevoelige ballades. Speciaal voor deze gelegenheid komen muzikanten samen waar Toots in het verleden graag mee samenwerkte of waar hij grote bewondering voor had..

Muzikale vrienden
Met Kenny Werner (piano/arrangeur) had Toots een hele goede band; speels en elkaar uitdagend in de solo’s. “Gooi me in het diepe, maar laat me niet verdrinken”, was een uitspraak van Toots aan Kenny na hun eerste optreden samen.

Grégoire Maret (mondharmonica) is muzikant in hart en nieren, die bescheiden mondharmonica speelt maar Toots nooit imiteerde, en daar had Toots enorme bewondering voor.

Philip Catherine (gitaar) speelde vaak met Toots. Ze waren vaste gast op elkaars verjaardagconcerten, leerden elkaar achter de coulissen de akkoorden van hun songs en spraken op het podium dezelfde muzikale taal. Dit zorgde voor onvergetelijke momenten.

Wanneer

4 mei vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 34.50

INCL. GARDEROBE, KOFFIE/THEE VOORAF EN (PAUZE)DRANKJE

Locatie

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

Website evenement

[email protected]

Bestel je kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245