Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Eerste Twentse Waterweek Enschede t/m 19 juni
Actief

EERSTE TWENTSE WATERWEEK

Aandacht voor water en klimaat

Maak een rondleiding met een gids bij het Kristalbad, fiets de GroenBlauwe fietsroute of krijg een kijkje acht...

Lees verder
Diverse locaties
Gratis

Maak een rondleiding met een gids bij het Kristalbad, fiets de GroenBlauwe fietsroute of krijg een kijkje achter de schermen bij een van de GroenBlauwe-projecten. Tijdens de Twentse Waterweek van 11 t/m 19 juni 2022 staat Twente in het teken van water; op allerlei locaties worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom het thema water.

Tijdens de Twentse Waterweek van 11 t/m 19 juni 2022 staat Twente in het teken van water; op allerlei locaties worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom het thema water. Zo ook in Enschede.

Wat water betreft is Twente een apart geval. Gelegen op hoge zandgronden zijn de problemen met droogte hier groter dan in andere regio’s in Nederland. Na een aantal uitzonderlijk droge maanden, wordt dat weer pijnlijk duidelijk. Als het lange tijd niet regent is dat nadelig voor bijvoorbeeld grondwaterstanden, drinkwatervoorziening, boerenbedrijven, industrie, scheepvaart en natuurgebieden. De Twentse Waterweek maakt inwoners, ondernemers en bestuurders hiervan bewust, op een laagdrempelige manier met allerlei leuke uitjes.

Rioolwaterzuivering, Kristalbad en kinderexcursie

Samen met waterschap Vechtstromen organiseert Gemeente Enschede verschillende activiteiten. Nieuwsgierig hoe afvalwater wordt gezuiverd zodat het terug de natuur in kan? Zie, ruik en leer tijdens een unieke rondleiding bij rioolwaterzuivering Glanerbrug. Maak een wandeling bij natuurgebied het Kristalbad onder leiding van een gids. Of doe mee met de excursie door Horstlanden-Veldkamp en leer alles over de nieuwe beek langs het Blekerpad en de Westerval, de gewenste wateropvangbassins in het Volkspark en de unieke nieuwbouw op het Robson-terrein. In Twekkelerveld geeft aannemer NTP een bijzonder kijkje achter de schermen van de werkzaamheden van project GroenBlauw Twekkelerveld. Deze excursie is speciaal voor kinderen. In de wijk het Wooldrik wordt er juist verteld over alle waterwerkzaamheden die al af zijn. Liever alleen op pad? Dan is er natuurlijk de GroenBlauwe fietsroute. Die leidt langs mooie, interessante, bekende en onbekende plekken in gemeente Enschede die allemaal iets met water en het klimaat te maken hebben.

Ook buiten Enschede zijn er veel leuke activiteiten. Op www.groenblauwtwente.nl staat het complete programma van de Twentse Waterweek.

Wanneer

t/m 19 juni

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Diverse locaties

Website evenement

Bekijk het programma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Diverse locaties