1 Poblete Valeria Anillo Ring Abanico t/m 28 december
Kunst & cultuur

ELOQUENCE OF PAPER

Zeggingskracht van papier

De tentoonstelling bestaat uit een internationale collectie hedendaagse sieraden van maar liefst 24 papierkuns...

Lees verder
10:00 - 21:00
Gratis

De tentoonstelling bestaat uit een internationale collectie hedendaagse sieraden van maar liefst 24 papierkunstenaars.

Traditioneel sluit de Enschedese galerie Beeld & Aambeeld het kalenderjaar af met een tentoonstelling die geheel gewijd is aan het sieraad. Daarbij staat óf een bepaald land óf een speciaal thema centraal. 


Dit jaar zal de 40e editie plaatsvinden met de voor zich sprekende titel “Eloquence of paper" (Zeggingskracht van papier).

De tentoonstelling bestaat uit een internationale collectie hedendaagse sieraden van maar liefst 24 papierkunstenaars. Papier wordt vaak geclassificeerd als een kortstondig materiaal. Te licht en te fragiel om als basis te dienen voor een kunstwerk dat als sieraad gedragen moet worden. Echter, papier heeft ook bijzondere eigenschappen en daagt de kunstenaar uit om de zeggingskracht van het kwetsbare materiaal te gebruiken als middel voor een gevoelsuiting of om een uitspraak te doen. Gekreukeld, gevouwen, geverfd of genaaid, papier stimuleert de nieuwsgierigheid en versterkt de verbeelding. Want, hoewel papier eenvoudig, plat en goedkoop is, kan het door het manipuleren waardevol en uitbundig of juist ingetogen worden. Zo gaat de tentoonstelling Eloquence of paper niet alleen over het papier en de papieren sieraden zelf, maar ook over suggesties en associaties, ongeacht het soort papier en ongeacht de gebruikte technieken.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 17 november 2019 om 16:00 uur door Jeroen Diepemaat, wethouder Cultuur van de gemeente Enschede, is samengesteld door curator en sieraadontwerper Luis Acosta en zal in het nieuwe jaar doorreizen naar Porto (Portugal).

Wanneer

t/m 28 december

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Beeld & Aambeeld

Walstraat 13

7511GE Enschede

+31 53 4300357

museumtijdschrift.nl

1 Rigokrisztina Ring2
3 Zoidaki Evgenia Brooch Cr
9 Nakajima Fumiko Broche Y Colgante 1
Harlequin Necklace 2

Route plannen

Locatiegegevens

1 Beeld & Aambeeld

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Q-Park Enschede
Van Loenshof 148
7511 NM Enschede