Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Enschede Marathon 24 april en 23 april
Evenement, Actief

ENSCHEDE MARATHON

De oudste marathon van Nederland bestaat dit jaar 75 jaar!

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en West-Europa. Bij de eerste editie, in juli 1947, d...

Lees verder
10:00 - 17:00

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en West-Europa. Bij de eerste editie, in juli 1947, deden 51 lopers mee aan de hardloopwedstrijd. Vandaag de dag doen er bijna 11.000 deelnemers mee en het aantal is nog immer groeiende.

Let op: de eerste trein vanuit Deventer vertrekt pas om 08:30 uur. Kijk op de website van de NS voor alle actuele tijden.


Enschede Marathon

Het parcours staat erom bekend dat het zeer snel is en staat samen met Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven in de top van marathons in Nederland. Langs het parcours staan ieder jaar zo’n 80.000 trouwe toeschouwers de lopers aan te moedigen. Van oudsher helpen zo’n 950 enthousiaste en betrokken vrijwilligers de dag tot een succes te maken. Door hun jarenlange (sommige zelfs al ruim 30 jaar!) ervaring zijn de vrijwilligers van Enschede Marathon onmisbaar voor het neerzetten van een zeer succes en geslaagd evenement. Dit jaar bestaat Enschede Marathon 75 jaar, wat zorgt voor een extra grote feestsfeer!

Welke RUN doe jij?
Demcon Marathon: 42,195 km
Movella Halve Marathon: 21 km
ROSEN CityRUN: 10 km
Univé FitRUN: 5 km
Elektramat CompanyRUN
Humankind KidsRUN: 1 km

De Twee van Enschede

Heb je altijd al mee willen doen aan de Enschede Marathon, maar lukt hardlopen niet zo? Dan is er goed nieuws, want er is nu De Twee van Enschede! De Twee van Enschede is een super gezellige, laagdrempelige en recreatief beweegevenement van twee Engelse Mijl (3,2 km) in hartje centrum van Enschede op de Oude Markt. Hoe leuk is dat?

De Twee van Enschede is een laagdrempelig beweegevenement voor iedereen die mee wil doen. Samen beleef je iets moois en je maakt herinneringen. Iedereen kan meedoen. Jij dus ook! Je mag op je eigen tempo wandelen, deelnemen als nordic walker of met je handbike. Of misschien wil je je maatje wel duwen in een rolstoel. Het hoeft niet snel: meedoen en samen herinneringen maken, daar gaat het om.

Je bereikt samen een doel en dat is de finish halen. Het is een feest, gezellig, sociaal, het maakt je energiek en je hebt de volgende dag een mooi verhaal. Het brengt je wat. Je wilt vaker mee doen. Het is niet gericht op prestatie.

De Twee van Enschede vindt plaats op zaterdag 23 april. De start is om 19:00 uur op het H.J. van Heekplein en daar finish je ook. Een startnummer kost maar €5 en levert je een prachtige medaille en natuurlijk de ervaring op. Meer informatie over de Twee van Enschede vind je hier.

Wanneer

24 april van 10:00 tot 17:00

Ook op
zaterdag 23 april 2022 van 18:00 tot 22:00

Locatie

H.J. van Heekplein

H.J. van Heekplein

Website evenement

Bekijk de routes

Route plannen

Locatiegegevens

1 H.J. van Heekplein
H.J. van Heekplein
Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Van Heekplein
Hendrik Jan van Heekplein 5811
7511 HN Enschede

1219