Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Enschede Marathon 15 mei 2022
Evenement, Actief

ENSCHEDE MARATHON

De oudste marathon van Nederland.

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en West-Europa. Bij de eerste editie, in juli 1947, d...

Lees verder
Binnenstad
10:00 - 17:00

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en West-Europa. Bij de eerste editie, in juli 1947, deden 51 lopers mee aan de hardloopwedstrijd. Vandaag de dag doen er bijna 11.000 deelnemers mee en het aantal is nog immer groeiende.

Enschede Marathon 2021

In verband met de pandemie zal de Enschede Marathon ook in 2021 niet doorgaan. De organisatie is samen met de gemeente en andere stakeholders overeengekomen dat de marathon niet in de gebruikelijke vorm kan worden georganiseerd. De startbewijzen voor dit jaar worden kosteloos doorgeschoven naar de nieuwe datum.

Enschede Marathon

Het parcours staat erom bekend dat het zeer snel is en staat samen met Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven in de top van marathons in Nederland. Langs het parcours staan ieder jaar zo’n 80.000 trouwe toeschouwers de lopers aan te moedigen. Van oudsher helpen zo’n 950 enthousiaste en betrokken vrijwilligers de dag tot een succes te maken. Door hun jarenlange (sommige zelfs al ruim 30 jaar!) ervaring zijn de vrijwilligers van Enschede Marathon onmisbaar voor het neerzetten van een zeer succes en geslaagd evenement.

Welke RUN doe jij?
Marathon 42,195 km
Xsens Halve Marathon 21 km
ROSEN CityRUN 10 km
Menzis FitRUN 5 km
HumanCapitalCare CompanyRUN
SKE KidsRUN 1 km

Twee van Enschede

Heb je altijd al mee willen doen aan de Enschede Marathon, maar lukt het niet om veel te trainen? Of ben je net begonnen met hardlopen en vind je 5 kilometer nog te ver? Dan is er goed nieuws, want er is nu de Twee van Enschede! De Twee van Enschede is een super gezellige, laagdrempelige en recreatieve loop van twee Engelse Mijl (3,2 km) in hartje centrum van Enschede op de Oude Markt. Hoe leuk is dat?

De Twee van Enschede is op zaterdag. De start is om 19:00 uur op de Oude Markt en daar finish je ook. Een startnummer kost maar 5 euro en levert je een prachtige medaille op. Meer informatie over de Twee van Enschede vind je hier.

Wanneer

15 mei 2022 van 10:00 tot 17:00

Contact

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

Website evenement

Schrijf je in

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad
Oude Markt
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245