16466  Banner Home Bew t/m 22 april
Actief, Evenement

ENSCHEDE MARATHON

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en West-Europa. Dit jaar is de 50e editie.

10:00 - 17:00
7.00

Naast de marathon kunnen deelnemers de halve marathon en de 10 of 5 kilometer lopen. Ook voor kinderen en bedrijven zijn er speciale lopen. Langs het parcours, in Roombeek en in het centrum van Enschede vinden diverse optredens en festiviteiten plaats.

Kidsrun
Op diverse plekken in Enschede organiseert de Enschede Marathon een KidsRUN, een hardloopwedstrijd van ongeveer 1.000 meter op het parcours van de Marathon. Door mee te lopen, help je ook nog eens andere kinderen doordat je de stichting Kans voor een Kind steunt.Deze stichting vervult wensen van kinderen uit Twente die het wat moeilijkere hebben door lichamelijke of psychische ziekte, dan wel door sociale of maatschappelijke omstandigheden. En als je eenmaal klaar bent met lopen, ligt er zelfs een medaille voor je klaar als aandenken van een topdag. Enthousiast? Kijk hier voor inschrijven en startlocaties.

Bereikbaarheid
Tijdens de marathon zullen op veel punten langs het parcours afzettingen zijn en zijn de gebruikte wegen tijdelijk niet begaanbaar voor verkeer. Afzettingen worden in de ochtend opgezet, voor aanvang van de marathon. Na afloop zullen deze zo snel als mogelijk weer vrij gegeven worden. Tijdens de marathon kan het publiek lopend, per fiets of per auto op verschillende plaatsen het parcours passeren op doorsteekpunten. Je wordt hierbij begeleid door verkeersregelaars. Kijk hier voor het overzicht.

Voorbereiden op de Enschede Marathon? Doe dan mee aan de Enschede Marathon Clinics. Kijk voor meer informatie op deze website.

Wanneer

22 april

Afwijkende starttijden per afstand

Prijzen
  • Deelname 5km vanaf
  • Deelname 10km vanaf
  • Deelname 21km vanaf
  • Deelname 42km vanaf
  • € 7.00
  • € 14.00
  • € 23.50
  • € 43.00
Contact

Boulevard 1945

Boulevard 1945

Enschede Marathon

Route plannen

Locatiegegevens

1 Boulevard 1945