Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Ebkk 1598 1539846260 35ht4ncbgz
Muziek, Kunst en cultuur

ENSCHEDE'S BYZANTIJNS KOZAKKEN KOOR

Kom naar het 600e concert van het EBKK

​Ruim 30 jaar, nadat de oprichting van het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor (EBKK) een feit werd, treedt he...

Lees verder
19:30
12.00

​Ruim 30 jaar, nadat de oprichting van het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor (EBKK) een feit werd, treedt het koor op 3 november a.s. aan voor het 600 ͤ concert in zijn bestaan. En dat mag in de wereld van de amateurkoren toch wel uniek worden genoemd.

Na het eerste optreden op 20 november 1987 in het Ariënstehuis te Glanerbrug volgden er met een vaste regelmaat ca. 20 concerten per jaar in binnen- en buitenland.

Ruim de helft van de concerten vond plaats in de regio Twente met als koploper de gemeente Enschede; maar dat is uiteraard niet zo verwonderlijk voor een koor, dat zijn domicilie in deze textielstad heeft. Hoewel ieder concert altijd uniek is, hebben toch een aantal optredens, weliswaar om geheel verschillende redenen, veel indruk op de koorleden gemaakt. Zo werd o.a. in 1992 samen met de vermaarde zanger Ivan Rebroff langs verschillende locaties in Nederland een concerttournee gemaakt. Verder nam het koor in het jaar 2000 in de Diekmanhal deel aan de herdenkingsbijeenkomst n.a.v. de vuurwerkramp in Enschede. In datzelfde jaar verleende het EBKK zijn medewerking aan het ‘Dankeschön-Konzert’ in Epe (BRD) als erkentelijkheid voor de inzet van de Duitse brandweercorpsen bij de bestrijding van de vuurhaard ten gevolge van de genoemde ontploffing. Heel indrukwekkend was in 2011 het optreden in het voormalige concentratiekamp ‘Buchenwald’ (Weimar, BRD).

Mede door de respectabele concertagenda kreeg het koor steeds meer bekendheid. Door de jaren heen werd de muzikale lat ook steeds hoger gelegd, wat uiteindelijk resulteerde in de opname van vijf uitstekende geluidsdragers (vier cd’s en een mc).

Tijdens het ‘jubileumconcert’ op 3 november zal zich in een kort intermezzo een projectkoor van deels ongeschoolde zangers presenteren. Zij hebben onder leiding van dirigent Paul Kempers gedurende 10 repetities intensief geoefend om eens te laten horen, dat er met veel inzet zelfs in zo’n korte periode heel wat te bereiken is.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop voor €12,- bij Primera (’t Ribbelt, Stroinklanden, Zweringsweg en van Heekstraat) of via [email protected]

Kaartjes aan de kerk kosten €15,-.

Wanneer

Prijzen
Entree kaartverkoop via mail of primera€ 12.00
Entree kaartverkoop aan de kerk€ 15.00
Contact

Lasonderkerk

Lasondersingel 102

Route plannen

Locatiegegevens

1 Lasonderkerk
Lasondersingel 102
Enschede