Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Erik Slot 35hxtbmog7 t/m 27 maart
Kunst en cultuur

ERIK SLOT

Een fototentoonstelling over leven tussen groei en krimp.

De tentoonstelling ‘Leven tussen groei en krimp’ gaat over twee plekken in Europa. Een groeiende stad in Oost-...

Lees verder
12:30 - 17:00
Gratis

De tentoonstelling ‘Leven tussen groei en krimp’ gaat over twee plekken in Europa. Een groeiende stad in Oost-Europa (Warschau) en een krimpende regio in het Zuiden (Asturië, Noord-West Spanje).

De verschillen zijn heel groot, maar er is ook een overeenkomst, op beide plekken staan gemeenschappen onder druk en is het voor de mensen die er wonen een groeiende uitdaging om er simpelweg hun leven te leiden.

Van het werk in Warschau is het fotoboek ‘Walls Vodka Lies’ verschenen, waarmee Erik de derde prijs heeft gewonnen bij de International Photography Awards in Los Angeles. In het boek is de wijk te zien door de ogen van twee tieners, Kacper en Julia, die wonen in de wijk. Zij doen al rappend en breakdancend hun best om zo normaal mogelijk op te groeien in de wijk.

Op dit moment werkt Erik aan een fotoboek over de krimpregio Asturië.

Erik is documentair fotograaf. Rechtvaardigheidsvragen en sociaal-maatschappelijke mechanismen vormen de rode draad in zijn werk. Hij is gefascineerd door het (on)vermogen van mensen om hun leven zelf te sturen. De locatie is daarbij zelden neutraal. Kiezen mensen ervoor om ergens te werken of te wonen, of overkomt het ze? En beïnvloedt die plek vervolgens hun kansen om iets van het leven te maken?

De opening van de tentoonstelling zal plaatsvinden op zondag 16 februari 2020 om 16:00 uur.

Wanneer

t/m 27 maart van 12:30 tot 17:00

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Fotogalerie Objektief

Walstraat 33

7511GE Enschede

+31 53 4322507

Gg

Route plannen

Locatiegegevens

1 Fotogalerie Objektief
Walstraat 33
7511GE Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden